Home TOP NEWS Βάρος στη λειτουργία

Βάρος στη λειτουργία

“Όλες οι θέσεις είναι σημαντικές. Το πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέρσι ήταν η όλη αμυντική λειτουργία. Μια ομάδα αμύνεται από τον επιθετικό μέχρι τον τερματοφύλακα, και επιτίθεται από τους αμυντικούς μέχρι την επίτευξη του γκολ. Είναι λάθος να λέμε για την χειρότερη αμυντική γραμμή, το σωστό είναι αμυντική λειτουργία. Το σύνολο είναι πάνω από όλα. Για αυτό το λέω ξανά, όλες οι θέσεις είναι σημαντικές και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές.”


Τα πιο πάνω αποτελούν την απάντηση του Πάμπου Χριστοδούλου στην ερώτηση μας για τη μεταγραφική ενίσχυση. Ο κόουτς ξεκαθάρισε με αυτό τον τρόπο δυο πράγματα: πρώτον ότι η ομάδα μας θα ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές και δεύτερον, πιο σημαντική από την ατομική ποιότητα, είναι η λειτουργία του συνόλου. Σίγουρα για να κάνει μεταγραφές σημαίνει διέκρινε πως χρειάζεται και περισσότερους καλούς παίκτες, την ίδια στιγμή, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της άμυνας μας, τονίζει πως είναι η λειτουργία που μετράει και όχι οι γραμμές ξεχωριστά.

Βέβαια είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Για άλλο ένα καλοκαίρι η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει πολλές μεταγραφές, κάτι που οπωσδήποτε έχει επιπτώσεις στην ομοιογένεια και τη συνοχή του συνόλου. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει πολλή δουλειά μπροστά του μέχρι να παρουσιάσει αυτό που θέλουμε, δεν παύει όμως να τονίζει την ανάγκη η ΟΜΟΝΟΙΑ να γίνει ομάδα συνόλου και να μην στηρίζεται στις ατομικές εκλάμψεις ταλέντου συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών!