Home TOP NEWS Υπάρχει πρόβλημα στον άσσο

Υπάρχει πρόβλημα στον άσσο

 


Προσπαθήσαμε να κάνουμε υπομονή και να στηρίξουμε τον Φελτχούιζεν γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ νωρίς για να κριθεί. Πλέον το δείγμα είναι αρκετό αλλά το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο του Ολλανδού. Για να γίνει πιο ξεκάθαρο, πάμε ένα βήμα πίσω, τότε που ο Παναγή έκανε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις στα πρώτα του παιχνίδια, όπου αγωνίστηκε λόγω συγκυριών. Το “next big thing” έλεγε ο ένας, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε επιτέλους τερματοφύλακα έλεγε ο άλλος. Άλλοι φώναζαν να μείνει για πάντα. Σήμερα αρκετοί είναι αυτοί που τον αμφισβητούν, χωρίς να σκέφτονται ότι είναι νεαρός και παίζει σε μια θέση που η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική.

Πιτ Φετχούιζεν. Με περγαμηνές ο Ολλανδός, παραστάσεις σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, καλό βιογραφικό. Η αγωνιστική του παρουσία κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει τις καλές συστάσεις που τον συνόδευαν. Σύντομα τον βλέπουμε να απολαμβάνει τις παραλίες της Κύπρου από τον Νοέμβριο. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραματικά. Το ευχόμαστε, αλλά θα πρέπει πραγματικά να ανέβει ένα Γολγοθά για να τα καταφέρει και όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα.

Ο μόνος που απομένει «υπό προστασία» είναι ο νεαρός Χριστοδούλου. Η αγωνιστική του παρουσία σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε είναι ενθαρρυντική, ενώ μέχρι στιγμής οι παρουσίες του χαρακτηρίζονται ως «αναγκαστικές». Σας θυμίζει κάτι; Μα φυσικά την περίπτωση του Παναγή.

Που το πάμε; Ένας νεαρός τερματοφύλακας για να κάτσει κάτω από τα δοκάρια μιας μεγάλης ομάδας χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας και στήριξη. Κυρίως ψυχολογική προετοιμασία και καθολική στήριξη από όλους (προπονητή, διοίκηση, κόσμο). Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αναδείξεις ένα νεαρό τερματοφύλακα που θα εξελιχθεί σε «φύλακα άγγελο» της εστίας σου. Είναι έτοιμος ο Χριστοδούλου να φορέσει τα «ηλεκτρικά γάντια» ή θα τον ρίξουμε κι αυτόν λόγω ανάγκης στα βαθιά χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι να τον στηρίξουμε, όπως κάναμε στον Παναγή; Ο κόσμος είναι έτοιμος να τον στηρίξει ή θα τον ρίξουμε και αυτόν στα βαθιά με μηδενική στήριξη και θα περιμένουμε θαύματα; Τι θα γίνει στο πρώτο λάθος του νεαρού;

Πλέον γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και δεν εστιάζεται στον Φελτχούιζεν. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν αναφερθήκαμε σε άλλους τερματοφύλακες των προηγούμενων χρόνων. Οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν πάντα από τον άσσο και η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πρόβλημα εδώ και χρόνια. Η ευθύνη μοιράζετε στους καμιά 10αριά προπονητές που είχαμε τα τελευταία χρόνια, στις εκάστοτε διοικήσεις που χειρίζονται τα μπάτζετ αλλά και στον κόσμο που δεν δείχνει την απαιτούμενη υπομονή. Εδώ που βρισκόμαστε, η λύση φαίνεται να είναι ένας εκ των Παναγή και Χριστοδούλου με τον πρώτο φυσικά να είναι πιο μπροστά. Ας τον στηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε.