Home TOP NEWS Κλείδωσε η 16άδα του Κυπέλλου

Κλείδωσε η 16άδα του Κυπέλλου

 


Με τρεις αγώνες που διεξήχθησαν σήμερα και οι δύο κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου Coca-Cola Α’ & Β’ Κατηγορίας. Πλέον στη διοργάνωση συνεχίζουν 16 ομάδες, ανάμεσα σε αυτές η ΟΜΟΝΟΙΑ, που περιμένει να μάθει αντίπαλο στο δεύτερο γύρο. Θυμίζουμε πως η ομάδα μας και ακόμη άλλες οκτώ πέρασαν χωρίς αγώνα, ενώ οι υπόλοιπες εφτά πήραν το εισιτήριο μέσω των νοκ-άουτ αναμετρήσεων.

Από τις τρεις ομάδες που πέρασαν σήμερα, οι δύο είναι από τη Β’ Κατηγόρια και αμφότερες προκρίθηκαν από τα έντεκα βήματα. Για να τα πάρουμε χρονικά όμως, προηγήθηκε η “3άρα” της Πάφου επί του Διγενή Οροκλινης. Ακολούθησε ο αποκλεισμός του Εθνικού Άχνας από τον Οθέλλο Αθηαίνου στα πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο η ΕΝΠ άφησε εκτός συνέχειας την Αλκή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Εθνικός Άχνας – Οθέλλος 0-0 (6-7 στα πέναλτι)
Διγενής Ορόκλινης – Πάφος 0-3
Αλκή – ΕΝΠ 1-1 (5-6 στα πέναλτι) *0-0 η κανονική διάρκεια

Μέσω των νοκ-άουτ αγώνων πέρασαν επίσης η Ανόρθωση και ο Ολυμπιακός με νίκες απέναντι σε Π.Ο. Ξυλοτούμπου και Αναγέννηση Δερύνειας αντίστοιχα, όπως και η Αγία Νάπα βγάζοντας εκτός την ΑΕΛ.

Χωρίς αγώνα μέσω της κληρωτίδας στο δεύτερο γύρο πέρασαν η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Άρης, η Νέα Σαλαμίνα, η ΑΕΚ και ο Ερμής από την Α’ Κατηγορία και η Καρμιώτισσα με την ΠΑΕΕΚ από τη Β’ Κατηγορία. Απευθείας εισιτήριο για τους “16” πήραν επίσης ο Απόλλωνας και το Αποέλ που συμμετείχαν στον τελευταίο τελικό Κυπέλλου, καθώς και η Δόξα ως ομάδα Fair Play της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Από τις 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου, οι έντεκα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και πέντε στη Β’ Κατηγορία. Αναλυτικά οι ομάδες: ΟΜΟΝΟΙΑ, Αποέλ, Απόλλωνας, ΑΕΚ, Ανόρθωση, Ολυμπιακός, Νέα Σαλαμίνα, Άρης, Δόξα, Πάφος FC, Ερμής, ΕΝΠ, Αγία Νάπα, Καρμιώτισσα, Οθέλλος, ΠΑΕΕΚ.