Home TOP NEWS Τα πιο κρίσιμα Χριστούγεννα για μη αγωνιστικούς λόγους

Τα πιο κρίσιμα Χριστούγεννα για μη αγωνιστικούς λόγους

Άλλες χρονιές τέτοιο καιρό, γράφαμε και λέγαμε για μεταγραφική ενίσχυση και δουλειά, που θα βοηθήσει την ομάδα να κυνηγήσει τους στόχους της. Και μεταγραφές θέλουμε και βελτίωση θέλουμε και θα μιλήσουμε για αυτά αργότερα. Τα φετινά Χριστούγεννα όμως είναι κρίσιμα για λόγους όχι αγωνιστικούς. Πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι πως οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς τον πάτο κι αν δεν αλλάξουμε κάτι θα τον βρούμε. Για αυτό ας εκμεταλλευτούμε τη διακοπή για εξωαγωνιστικές ζυμώσεις και συζητήσεις, για πραγματικές αλλαγές στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


Το καλοκαίρι η ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗ οικογένεια έχει εκλογές. Πολύ πριν από αυτές όμως, κατά την άποψη μας πρέπει να αρχίσει ο διάλογος και οι επαφές για να προχωρήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στην επόμενη μέρα. Πολλοί φίλοι μας ρωτάνε “γιατί δεν γράφετε ποιες είναι οι καταστατικές αλλαγές που απαιτούνται;”. Την άποψη μας για εταιρεία λαϊκής βάσης την έχουμε εκφράσει πολλές φορές, δεν είναι όμως ο τρόπος που θα βαφτίσουμε το νέο μοντέλο που έχει σημασία, αλλά το περιεχόμενο του.

Εκείνο που απαιτείται είναι η νέα δομή να επιβάλλει τον εκσυγχρονισμό και τον επαγγελματισμό. Απαιτείται επίσης ο τρόπος λειτουργίας να δίνει κίνητρα σε επιχειρηματίες και κυρίως τεχνοκράτες, να έρθουν κοντά, να δουλέψουν για την ΟΜΟΝΟΙΑ και να ξέρουν ξεκάθαρα που πάνε τα λεφτά και ο κόπος τους. Ο τρόπος που θα γίνουν αυτά δεν είναι τόσο απλός όσο να φωνάζουμε “εταιρεία” ή “εταιρεία λαϊκής βάσης” γιατί και τα δύο έχουν δοκιμαστεί και σε κάποιες φορές πέτυχαν άλλοτε απέτυχαν. Εκείνο που ποτέ δεν αποτυγχάνει είναι ο επαγγελματισμός, οι πολιτικές, οι διαδικασίες και η διαφάνεια. Αυτά πρέπει να επιβάλλει το όποιο νέο μοντέλο.

Το λέμε ξανά αργήσαμε ήδη. Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει προ πολλού. Τα τελευταία 3 χρόνια απλά χάνουμε χρόνο, όσες φορές πιστέψαμε σε ένα αγωνιστικό πλάνο είτε αυτό ονομάζεται τεχνικός διευθυντής είτε Πάμπος, η εξωαγωνιστική πραγματικότητα ήρθε να βάλει ταβάνια και να μας οδηγήσει στην αποτυχία. Ας ξεκινήσει φέτος τα Χριστούγεννα η πραγματική δουλειά για ανάσταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.