Home TOP NEWS Match Report: Ο Καντέ το έφερε τούμπα

Match Report: Ο Καντέ το έφερε τούμπα

 


Νικήτρια έφυγε από την Λεμεσό η ΟΜΟΝΟΙΑ αφού επιβλήθηκε της ΑΕΛ με 2-3, σε παιχνίδι που αφορούσε την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σκόρερ για την ομάδα μας οι Ματ Ντάρμπισαϊρ(18′) και Καντέ (60′, 86′) ενώ για την ΑΕΛ σκόραραν οι Αβραάμ(36′) και Αρουαμπαρένα(40′). Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με τη μπίλια στο τέλος να σταματά στο “πράσινο”.

Α’ Ημίχρονο

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε με σουτ του Καντέ μετά από πάσα του Ράφα Λόπες, ωστόσο το σουτ του πρώτου κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Στο 18′ είχαμε το πρώτο γκολ στο παιχνίδι, με την ομάδα μας να παίρνει κεφάλι στο σκορ με πλασέ εντός περιοχής του Ματ Ντάρμπισαϊρ, μετά από εξαιρετική σέντρα του Καντέ. Στο 35′ ένα σουτ του Μπενίτεθ της ΑΕΛ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μιχαΐλοφ που μάζεψε εύκολα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσκολευόταν να βγει μπροστά και η ΑΕΛ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον. Συγκεκριμένα στο 36′ ο Αβραάμ βρέθηκε φάτσα με τον Νικολάι Μιχαΐλοφ, δεν λάθεψε και ισοφάρισε για την ομάδα της Λεμεσού. Στην αμέσως επόμενη καλή στιγμή, η ΑΕΛ έφτασε στην ολική ανατροπή, 3 λεπτά αφότου ισοφάρισε, με τον Αρουαμπαρένα να πιάνει την κεφαλιά και να γράφει 2-1. Το τριφύλλι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με την ομάδα της Λεμεσού να προηγείται.

Β’ Ημίχρονο

Ο Ιβάιλο Πέτεφ, βλέποντας την ομάδα να μην πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Τζαρσίνιο και Κιπιάνι, στη θέση των Μαρκάσα και Λόπες,  για να δώσει φρεσκάδα στον μεσοεπιθετικό χώρο. Παρότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έγινε απειλητική, στο 60′ κατάφερε να σκοράρει με τον Καντέ, το σουτ του οποίου κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Ένα λάθος του Άλεξ Σοάρες λίγο έλειψε να στοιχίσει αλλά το σουτ του Λεάντρο πέρασε άουτ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Κιπιάνι από καλή θέση έκανε το σουτ, με τον Βοζίνια να αποκρούει σταθερά. Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 78′ και άνηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, με τον Τζαΐλσον να βρίσκει τον Χριστοφή στην περιοχή, ο τελευταίος έπιασε δυνατό βολέ και υποχρέωσε τον Βοζίνια σε μεγάλη απόκρουση. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να πιέζουν και στο 83′ έφτιαξαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Δημήτρη Χριστοφή να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τελικά, το ανέβασμα απέφερε καρπούς αφού ο Βοζίνια έδιωξε λανθασμένα δίνοντας στον Καντέ, ο οποίος έκανε το σουτ από πολύ μακρυά και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 86′, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να είναι εξουδετερωμένος. Στο 94′ ο Σασί έκανε την προβολή από πολύ κοντά, με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα και την ΟΜΟΝΟΙΑ να γλιτώνει το έμφραγμα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Συμπερασματικά 

Μονόδρομος ήταν η νίκη για την ομάδα μας και από τη στιγμή που αυτή ήρθε, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το ζητούμενο, πλησίασε την ΑΕΛ στον 1 βαθμό και βλέπει κάπως πιο αισιόδοξα το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην 6η θέση και πολύ μακρυά από εκεί που θέλουμε να βλέπουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ.