Home TOP NEWS Οι λόγοι της απόφασης της επιστροφής των Ράφα και Άλεξ

Οι λόγοι της απόφασης της επιστροφής των Ράφα και Άλεξ

 


Οι ποδοσφαιριστές Άλεξ Σοάρες και Ράφα Λόπες έχουν ενημερωθεί από το Σύλλογο για να επιστρέψουν στις προπονήσεις της ομάδας από τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με την επιστροφή τους στις προπονήσεις, θα τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Μπορεί να ξάφνιασε αυτή η εξέλιξη, ωστόσο οδηγήθηκαν σε αυτή μετά από μια σειρά γεγονότων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο τριφύλλι:

• Αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τη ΔΟΞΑ, ο Ιβάιλο Πέτεφ ζήτησε όπως τεθούν εκτός ομάδας οι Μαργκάσα, Λόπες και Άλεξ Σοάρες.

• Η Διοίκηση του Συλλόγου, χωρίς να συμμερίζεται τους ψιθύρους και τις φήμες που κυκλοφορούσαν, σεβάστηκε το αίτημα του προπονητή, επιβεβαιώνοντας και τη στήριξη προς το πρόσωπό του. Ως εκ τούτου, στις 23/02/2018 εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «υπήρξε συνάντηση στα γραφεία του σωματείου με τους ποδοσφαιριστές Ρενάτο Μαργκάσα, Άλεξ Σοάρες και Ράφαελ Λόπες και συμφωνήθηκε όπως προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις με κοινή επιδίωξη την αμοιβαία λύση της συνεργασίας τους».

• Η διαδικασία λύσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών ξεκίνησε άμεσα, ωστόσο στην πορεία διαφάνηκε πως το ύψος της αποζημίωσης που ζητούσαν, ήταν πολύ ψηλό και όχι προς το συμφέρον του σωματείου. Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό και για τους τρεις ποδοσφαιριστές ξεπερνούσε τις 300,000 ευρώ.

• Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, η Διοίκηση ενημέρωσε τον προπονητή για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους ποδοσφαιριστές και για το κόστος της λύσης των συμβολαίων. Τόνισε στον προπονητή ότι το κόστος μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν δυσβάσταχτο για το σωματείο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να ξεπεράσει τον σκόπελο των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ. Στον Βούλγαρο προπονητή λέχθηκε ότι θα ήταν εντελώς ανεύθυνο σε μια τέτοια εποχή να επιβαρυνθεί το σωματείο με αυτό το ποσό.

• Η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε από τον προπονητή όπως δεχθεί στις προπονήσεις τους ποδοσφαιριστές Άλεξ Σοάρες και Ράφαελ Λόπες, αφήνοντας στην κρίση του το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής τους. Εξέλιξη οικονομικά πιο συμφέρουσα για το σωματείο. Επιπλέον, σε περίπτωση που μια εκ των δύο πλευρών επιθυμεί τη λύση συνεργασίας το καλοκαίρι, θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία, καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταγραφική περίοδος.

• Ο Πέτεφ κατανόησε τη θέση του Συλλόγου και αποδέχτηκε να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις. Το αν θα χρησιμοποιηθούν ή όχι και ποια σχέση θα έχουν μεταξύ τους, θα διαφανεί στην πορεία. Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο.

• Για την περίπτωση Μαργκάσα, επικράτησε η πεποίθηση πως ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει. Με τα δεδομένα αυτά, ο Σύλλογος θα συνεχίσει μόνο με το Ρενάτο Μαργκάσα τις συζητήσεις για να επιτευχθεί κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου.