Home TOP NEWS Ούτε να πάρουμε, ούτε να φτιάξουμε τουρίστες

Ούτε να πάρουμε, ούτε να φτιάξουμε τουρίστες

Αν ρωτηθεί ο μέσος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, καθαρά με βάση την εικόνα στο γήπεδο όλη τη χρονιά, ποιους από τους ξένους ποδοσφαιριστές θα ήθελε στην ομάδα του και με τη νέα περίοδο, μόνο ένας θα ήταν σε κάθε απάντηση και αναφερόμαστε προφανώς στον Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Κατά τα άλλα, ο μέσος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ θα δυσκολευόταν να πει 3 ποδοσφαιριστές. Ήταν τόσο τραγική η εικόνα της ομάδας και τόσο προκλητική η αδιαφορία, ειδικά στα πλέι οφ, που και όλοι να φύγουν δεν θα πειράξει κανένα.


Προφανώς όλοι δεν πρόκειται να φύγουν, υπάρχουν συμβόλαια στη μέση, υπάρχουν και νεαροί (όπως π.χ. ο Κιπιάνι) που ήρθαν σε μια κατάσταση δύσκολη και προφανώς θα πάρουν πίστωση χρόνου. Το σημαντικό όμως είναι ούτε να αποκτήσουμε τουρίστες ή τουλάχιστον παίκτες που έδειξαν στη καριέρα τους προδιάθεση να…περνάνε ευχάριστα το χρόνο τους, ούτε να φτιάξουμε τουρίστες. Και με το δεύτερο εννοούμε να φροντίσουμε να αποτραπούν οι προϋποθέσεις που να ευνοούν τέτοιες καταστάσεις.

Πώς γίνεται αυτό; Καταρχάς πρέπει να γίνει ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρωταγωνίστρια. Και κατά δεύτερο, πρέπει οι παίκτες να πληρώνονται στην ώρα τους. Όχι μια φορά την τριμηνία βάση συμβολαίου. Το δεύτερο κομμάτι, φαίνεται να το εξασφαλίζει η οικονομική ευρωστία του Σταύρου Παπασταύρου (ή του Ρόη Πογιατζιή αν ανατραπούν τα δεδομένα). Για το πρώτο χρειάζονται αρκετά περισσότερα και κυρίως σωστές επιλογές και μπόλικη δουλειά.