Home TOP NEWS Match Report: Συμβιβασμός στο ΓΣΠ

Match Report: Συμβιβασμός στο ΓΣΠ


Ούτε σε αυτό το ντέρμπι η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Το τριφύλλι προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Σκόρερ ο Ραμίρεζ (18′), ενώ για την Κυρία ισοφάρισε ο Ντουκλάο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Α’ ημίχρονο

Με πρόθεση να πιέσει ψηλά ξεκίνησε την αναμέτρηση η ομάδα μας. Στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού κρατούσε περισσότερο τη μπάλα και έλεγχε το παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ έγινε στο 8ο λεπτό με το πλασέ του Σοάρες να καταλήγει στα χέρια του πορτιέρο. Στο 16′ απάντησε η Ανόρθωση με τον Λαβόρδε να βρίσκεται μόνος στην περιοχή με το τελείωμα του ωστόσο να φεύγει πολύ έξω. Μετά από δύο λεπτά το σκορ άνοιξε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ, ο Ραμίρεζ βρέθηκε στην μικρή περιοχή της Ανόρθωσης και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα μας. Στα επόμενα λεπτά μετά το γκολ, η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τον έλεγχο του αγώνα και κρατούσε το αποτέλεσμα. Στο 22′ η Ανόρθωση απείλησε με το σουτ του αντιπάλου να φεύγει ψηλά άουτ. Στη συνέχεια η ομάδα μας κλείστηκε πίσω και περίμενε τον αντίπαλο. Στο 39ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία, με τον Λαβόρδε να αδειάζει 2 αμυντικούς και να πλασάρει λίγο έξω. Μετά από δύο λεπτά η Ανόρθωση απείλησε εκ νέου με σουτ του Στρούνα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στην τρίτη και φαρμακερή του ευκαιρία ο αντίπαλος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντουγκλάο βρέθηκε ανενόχλητος εκτός περιοχής και με βολέ από 35 μέτρα έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Β’ ημίχρονο

Στο 65′ χρειάστηκε να φτάσουμε για να δούμε τελική στο δεύτερο μέρος, με τον Ματ να κάνει σουτ εκτός περιοχής και τον Δημητρίου να μαζεύει σταθερά. Στο ίδιο λεπτό η Ανόρθωση απείλησε με μακρινό σουτ του Εγγλέζου που εξουδετέρωσε ο Μεχίας, ενώ στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Ματ δοκίμασε δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον κίπερ της Ανόρθωσης σε σπουδαία επέμναση. Η φιλοξενούμενη ομάδα απάντησε και πάλι στις ευκαιρίες στο 72′, αυτή τη φορά με τον Μικελτάντζε να στοπάρει εντός περιοχής και να κάνει το πλασέ, λίγο άουτ.Στο 78′ είχαμε διπλή ευκαιρία για την Κυρία. Πρώτα ο Σισέ δοκίμασε από πλάγια θέση, ο Μεχίας έδιωξε και στην επαναφορά νέο σουτ πέρασε έξω. Ένα σουτ του Κούσουλου στο 91′ έφυγε πολύ ψηλά και αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι.

Συμπερασματικά

Για πρώτη φορά σε ντέρμπι η ΟΜΟΝΟΙΑ προηγήθηκε, ωστόσο δέχτηκε πίεση στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου και ισοφαρίστηκε. Στο δεύτερο μέρος αμφότερες οι δύο ομάδες έφτιαξαν καλές στιγμές αλλά καμιά δε μπόρεσε να βάλει το νικητήριο γκολ. Για άλλο ένα ντέρμπι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν βρήκε τον τρόπο και αυτό είναι πρόβλημα για την προσπάθεια που κάνει για Ευρώπη.