Home TOP NEWS Οι κάτοχοι Ομολόγων ψάχνουν απαντήσεις

Οι κάτοχοι Ομολόγων ψάχνουν απαντήσεις


Είναι ένα θέμα το οποίο έχει μπει στο… ψυγείο από το Σωματείο, ωστόσο αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο ο κόσμος ψάχνει απαντήσεις αλλά δεν βρίσκει.

Θυμίζουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ προχώρησε το καλοκαίρι του 2017 στην έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας, ύψους 1.5 εκατ. ευρώ. Το τελικό ποσό τελικά είναι λίγο πάνω από 1.050.000 ευρώ. Το επιτόκιο ήταν αρκετά ψηλό (5%), προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ, που έσπευσαν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά και να επενδύσουν παράλληλα για το μέλλον. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους επενδυτές βρίσκονται και μη Ομονοιάτες, Κύπριοι και ξένοι, οι οποίοι είδαν το σχέδιο ως μια καλή επενδυτική ευκαιρία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ως εξασφαλίσεις του σχεδίου είχαν μπει το ακίνητο στην Παπανικολή ως πρώτη υποθήκη και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primetel. H πρώτη αποπληρωμή θα έπρεπε να είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες, κάτι που εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει συμβεί. Επομένως πιθανόν να υπάρχει και παραβίαση των όρων αποπληρωμής του Σχεδίου Ομολόγων και κατά συνέπεια οι Ομολογιούχοι θα έχουν το δικαίωμα μετατροπής των Ομολογιών σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας, Omonoia Investment LTD, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη διαχείριση του ομολόγου. Αυτά προνοούσε το σχέδιο τουλάχιστον, το οποίο μπορείτε να δείτε με όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Ως ιστοσελίδα, προσπαθήσαμε πολλές φορές από το καλοκαίρι να πάρουμε απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το εν λόγω σχέδιο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού βρίσκαμε πόρτες κλειστές. Η αλήθεια είναι ότι ούτε στην ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται να υπάρχει κάποιο Plan B, αφού τα οικονομικά έσοδα του Σωματείου είναι περιορισμένα.

Το καλοκαίρι, τέθηκε στις Γενικές Συνελεύσεις και ήταν μια από τις ανησυχίες του κόσμου της ομάδας, ενώ κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και από αυτήν εδώ τη σελίδα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει καμιά δέσμευση προς το Σωματείο για το συγκεκριμένο θέμα, αφού δεν περιλήφθηκε στη Συμφωνία παραχώρησης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος στον κ. Παπασταύρου.

Το που θα βρει το Σωματείο να αποπληρώσει αυτούς που έτρεξαν να βοηθήσουν την ομάδα όταν τους χρειαζόταν δεν το γνωρίζουμε, αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι ούτε οι υπεύθυνοι φαίνεται να γνωρίζουν. Αρκετός κόσμος ψάχνει απαντήσεις και ειλικρινά ευχόμαστε να μην οδηγηθεί στα άκρα άλλο ένα θέμα.