Home TOP NEWS Ποιος είναι ο Χένινγκ Μπεργκ

Ποιος είναι ο Χένινγκ Μπεργκ


Όπως σας ενημερώσαμε πριν από λίγο ο Χένινγκ Μπεργκ είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας μας, με τις επαφές να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Πρόκειται για μια πολύ καλή περίπτωση για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς κουβαλάει εμπειρία στους πάγκους και επιτυχίες τόσο ως προπονητής και ιδιαίτερα ως ποδοσφαιριστής. Εκτός απροόπτου θα είναι το νέο αφεντικό στο «Ηλίας Πούλλος».

Ο Χένινγκ Μπεργκ είναι 49 χρονών (01/09/1969) και κατάγεται από τη Νορβηγία. Ως ποδοσφαιριστής έκανε μια πλούσια καριέρα αγωνιζόμενος σε Βαλερένγκα, Λίλεστρομ, Μπλάκμπερν, Ρέιντζερς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν μέλος της αρμάδας του Σερ Άλεξ Φέργκουσον το 1999 που κατέκτησε το τρεμπλ, ενώ στην Αγγλική ομάδα αγωνίστηκε την τριετία 1997-2000. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 3 με την Μαν. Γιουνάιτεντ (1999,2000,2001) και ένα με την Μπλάκμπερν, το πρώτο του το 1995. Το 1999 κατέκτησε με τους κόκκινους διάβολους το Τσάμπιονς Λιγκ και το διηπειρωτικό. Το 1999 αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Νορβηγία.

(Στην φωτογραφία κάτω δίπλα στον νυν προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και τον συμπαίκτη του και στην Εθνική Νορβηγίας Ρόνι Γιόνσεν.)

Image result for henning berg champions league

Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη Νορβηγική Λυν τον Απρίλιο του 2005 και σε ηλικία 35 ετών. Στην εν λόγω ομάδα έμεινε για μια τριετία, όπου και αποχώρησε το 2008 για την Λίλεστρομ στην οποία αγωνίστηκε και ως ποδοσφαιριστής. Τον Αύγουστο του 2008 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Λίλεστρομ, ωστόσο εκεί παρέμεινε για τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στην ομάδα.

Ακολούθησε το σύντομο και χωρίς επιτυχία πέρασμα του από την Μπλάκμπερν της οποίας διετέλεσε προπονητής μόλις για 10 παιχνίδια καταγράφοντας μόλις μία νίκη.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Λέγκια Βαρσοβίας, όπου και είχε την μεγαλύτερη του επιτυχία ως προπονητής. Τον Ιανουάριο του 2014 ανακοινώθηκε από την Πολωνική ομάδα και από την πρώτη του κιόλας παρουσία πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Πολωνίας. Την επόμενη χρονιά έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Τον Μάιο του 2016 υπογράφει διετές συμβόλαιο με την Ουγγρική Βιντεοτόν. Παρότι έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο, η διοίκηση της Ουγγρικής ομάδας αποφάσισε όπως διακόψει το συμβόλαιο της με τον Μπεργκ και έτσι απομακρύνθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Τελευταία ομάδα στην οποία θήτευσε ήταν η Σταμπάεκ Νορβηγίας.