Home TOP NEWS Ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία

Ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία


Συνηθίζεται τέτοια εποχή, ιδιαίτερα όταν οι μεταγραφές που έχουν γίνει είναι πολλές, ο κόσμος να δημιουργεί στο μυαλό του μία εικόνα σχετικά με το ποιοι θα είναι οι βασικοί και ποιοι θα αποτελέσουν τις δεύτερες επιλογές μέσα στη σεζόν.

Όσο κι αν αρεσκόμαστε στο να κάνουμε αυτές τις υποθέσεις, το τεχνικό τιμ βλέπει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Είναι μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια που θα προκύπτει η πιο δυνατή εντεκάδα, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες του κάθε αγώνα ξεχωριστά και βεβαίως το πλάνο που ο προπονητής θα επιδιώκει, ανά περίσταση, να εφαρμόζει.

Αν θεωρήσουμε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε κάθε θέση τουλάχιστον δύο επιλογές τότε γίνεται σαφές ότι θα παίζουν πάντα οι καλύτεροι και αυτοί που αξίζουν θέση στην εντεκάδα.

Από τα μέχρι τώρα φιλικά δύσκολα μπορεί να βγει συμπέρασμα. Έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές – εξαιρείται ο Παναγή και οι νεοφερμένοι Μποτεάκ και Ορτέγα- ενώ όπως έχει αναφερθεί πρόσφατα από τον Μπεργκ, προτεραιότητα δόθηκε στο να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες του. Τώρα είναι που μάλλον θα αρχίσει να παρουσιάζεται μπροστά μας μία εικόνα για το τι έχει ο Νορβηγός στο μυαλό του.

Επιλογές πάντως υπάρχουν και σίγουρα κανείς από τους παίκτες δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να θεωρείται με βεβαιότητα βασικός. Για παράδειγμα… στο κέντρο της άμυνας είναι οι Λούφτνερ, Λανγκ, Κουσουλος αλλά και ο νεαρός Παναγιώτου, αριστερά στην άμυνα είναι οι Μανρίκε και Λέτζιακς ενώ δεξιά οι Μαυρίας και Περέιρα. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής υπάρχει πληθώρα επιλογών με τους Εζρά, Μποτεάκ, Χριστοφή και Τζιωνή, μαζί και με τον νεαρό Λοϊζου, να αποτελούν ποιοτικές λύσεις.  Ορτέγα και Τιάγκο είναι οι δύο επιτελικοί μέσοι, οι Ραμίρες και Ματ οι δύο επιθετικοί, τρίτος αυτή τη στιγμή είναι ο Κακουλλής, ενώ Βίτορ Γκόμες και Γιόρντι Γκόμεθ είναι οι δύο ”box to box’’ μέσοι, μαζί με τον νεαρό Χαραλάμπους. Ανασταλτικοί μέσοι είναι οι Κατελάρης και Κούσουλος. Ουζόχο και Παναγή απότελούν αξιόπιστες λύσεις στο τέρμα ενώ και ο Κυριακίδης έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά.

Με δεδομένο ότι θα γίνουν άλλες δύο μεταγραφικές κινήσεις, μία στην επίθεση και άλλη μία είτε στην άμυνα είτε στο κέντρο, γίνεται αντιληπτό ότι φέτος θα υπάρχουν πολλές επιλογές για τον προπονητή αλλά και βάθος στον πάγκο.

Μακάρι οι παίκτες να βάζουν δύσκολα στον προπονητή για την επιλογή της εντεκάδας σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα αυτή τη στιγμή ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία.