Home SPORTS NEWS Κορονοϊός: Το ποδόσφαιρο σε… κατάρρευση

Κορονοϊός: Το ποδόσφαιρο σε… κατάρρευση


Eίναι γεγονός πως η έξαρση του κορονοϊού έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και το μέλλον του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει αναβάλλει όλα τα πρωταθλήματα. Φυσικά πολλά είναι και τα κρούσματα ποδοσφαιριστών που έχουν βρεθεί θετικά στον Covid-19.​

Οσον αφορά τις περισσότερες διοργανώσεις, άλλες πρόκειται να ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες και άλλες το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

Ας δούμε τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα αλλά και τα αθλητικά γεγονότα τα οποία έχουν επηρεαστεί λόγω κορονοϊού.

Super League
Η Super League αποφάσισε να αναβάλει τα play off και play out που ήταν προγραμματισμένα, μέχρι νεωτέρας. Στο πλαίσιο μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 – Ανάκληση ορισμού αγώνων. Οσον αφορά την επανέναρξη αυτή θεωρείται, τουλάχιστον αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, αβέβαιη.

Premier League
Η Premier League αποφάσισε την αναβολή της εξέλιξης του λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό και τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο θα ξεκινήσει πάλι, εκτός απροόπτου, σε λίγες εβδομάδες (3 Απριλίου).

Serie A
Η Serie A με ανακοίνωση γνωστοποίησε πως το πρωτάθλημα θα σταματήσει για λίγο διάστημα, μέχρι να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Η Serie A σταματάει κι επίσημα, αλλά ανυπομονούμε να επιστρέψουμε.Όλα θα πάνε καλά». Η ημερομηνία επανέναρξης έχει οριστεί στις 3 Απριλίου αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

La Liga
«Λουκέτο» μπήκε και στο πρωτάθλημα της La Liga. Η αναβολή κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Απριλίου.

Bundesliga
Παρά την αρχική ανακοίνωση που έκανε λόγο για διεξαγωγή των ματς κεκλεισμένων των θυρών, η γερμανική Ομοσπονδία ενημέρωσε τελικά ότι αναστέλλεται η δράση της Bundesliga μέχρι τις 2 Απριλίου.

Ligue 1
Η Γαλλία ακολούθησε κι αυτή το παράδειγμα των περισσοτέρων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών σε όλο τον πλανήτη και ανέβαλε όλα τα πρωταθλήματα της επ’ αορίστου.

Eredivisie
Οι Ολλανδοί δεν θα έχουν αγώνες έως τις 31 Μαρτίου, εκτός κι αν τα πράγματα ξεφύγουν και χρειαστεί να πάρουν περισσότερο χρόνο παράτασης.

Primeira Liga
Στην Πορτογαλία προσέχουν για να… έχουν γι’ αυτό και αποφάσισαν να αναβάλλουν όλες τις αθλητικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας.

MLS

Οι Αμερικανοί δεν έχουν δώσει ημερομηνία πιθανής επανέναρξης, ωστόσο αυτή θα οριστεί ανάλογα με τον τρόπο αντιμετώπισης του Covid-19.

Κίνα
Οι ομάδες είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους, με δεδομένο πως η πρώτη σέντρα για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα γινόταν στις 22 του Φλεβάρη. Παρ’ όλα αυτά η έξαρση του κορονοϊού τους ανάγκασε να αναβάλουν το πρωτάθλημα επ’ αόριστον.

Ουκρανία
Η Ουκρανία αν και αργοπορημένη ακολούθησε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αποφάσισε τη διακοπή της σεζόν!

Ρωσία
Μπορεί να χρειάστηκαν περισσότερες μέρες προκειμένου να αποφασιστεί η αναβολή του πρωταθλήματος, ωστόσο όπως έγινε γνωστό οι αγωνιστικές δραστηριότητες αναβάλλονται ως τις 10 Απριλίου, εξαιτίας του Covid-19.

Δανία
Δραστικά μέτρα πήρε και η Δανία καθώς αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα για 14 ημέρες.

Αργεντινή
Η κυβέρνηση της Αργεντινής με αρκετή καθυστέρηση αποφάσισε να αναστείλει το πρωτάθλημα της χώρας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού, Ματίας Λάμενς, ο οποίος ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και από τους συλλόγους να διακόψουν τις προπονήσεις τους.

Βραζιλία
Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας αποφάσισε να αναστείλει τις εθνικές διοργανώσεις που είναι υπό την εποπτεία της από τις 16/3.

EURO 2020
Η UEFA αποφάσισε την αναβολή του Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι! Συνομίλησε με τους εκπροσώπους από τις μεγάλες Λίγκες και την Ένωση Συλλόγων Ευρώπης για να τους μεταφέρει επίσημα την πρόταση για διεξαγωγή του τουρνουά το διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου του 2021.

Champions League – Europa League
Όπως ήταν αναμενόμενο και οι αναμετρήσεις για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις πηγαίνουν πίσω. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι στα τέλη του Απριλίου ή στις αρχές του Μαίου. Ο τελικός του Champions League θα μετατεθεί στις 27 Ιουνίου ενώ αυτός του Europa, τρεις ημέρες νωρίτερα. Δηλαδή στις 24 του μήνα.

Copa America
Για το 2021 μετατέθηκε το Copa America. Οι επικεφαλείς της ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Νοτίου Αμερικής είχαν ξεκαθαρίσει πως εάν η UEFA αναβάλει το φετινό Euro το ίδιο θα συμβεί και στο Κόπα Αμέρικα. Και έτσι και έγινε.

Copa Libertadores
Η Conmebol ανέβαλε λόγω κορονοϊού και το Copa Libertadores, αλλά και οι δύο πρώτες αγωνιστικές για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: gazzetta.gr