Home TOP NEWS ΑΕΛ, καλωσόρισες στη Λεμεσό

ΑΕΛ, καλωσόρισες στη Λεμεσό


Είχαν περισσότερες μέρες ξεκούρασης, μιας και η διάνοια που καθορίζει το πρόγραμμα κυπέλλου/πρωταθλήματος δεν φρόντισε να έχουν όλες οι ομάδες τον ίδιο χρόνο ξεκούρασης. Είχαν υπέρ τους και την (άνευ προηγουμένου και προκλητική) πίεση που μπήκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον Μπεργκ από τα media. Είχαν υπέρ τους την «έδρα τους» στην οποία δεν είχαν χάσει. Στο 2ο λεπτό, μπήκαν μπροστά στο σκορ. Είχαν υπέρ τους και την ανεκτικότητα του Βασίλη Δημητρίου που δείλιασε να σφυρίξει φάουλ στον Ασαντέ πριν το γκολ, δείλιασε να αποβάλει τον Ντανίλο στη φάση του πέναλτι, δείλιασε να αποβάλει τον εγκληματία Σάντος στη φάση που κτύπησε το Λοΐζου και γενικά δεν σταμάτησε τα σκληρά μαρκαρίσματα τους. Στο τέλος έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο, να γίνονται περίγελος όλης της φίλαθλης Κύπρου με τα «παράπονα» τους. Ούτε καν ο προπονητής τους δεν μπήκε στη διαδικασία να τους ακολουθήσει. ΑΕΛ, καλωσόρισες στην καταπράσινη Λεμεσό.


Και μην το παίρνετε κατάκαρδα φίλοι από τη Λεμεσό. Ναι έχετε καλή ομάδα, ναι τρέχετε πολύ, ναι ο Σοφοκλέους πέτυχε να είστε πρώτοι σε σφυρήγματα και πέναλτι. Απέναντι σας όμως είχατε μια βασίλισσα αποφασισμένη. Μια βασίλισσα που από τη Τετάρτη, έκανε την πίεση κίνητρο και καύσιμο για δουλειά. Που διάβαζε τα γελοία αρθράκια με τα μαθηματικά και ήξερε πολύ καλά πως τα μόνα νούμερα που θα μετρούν το Σάββατο το βράδυ είναι τα γκολ υπέρ και κατά. Που από την περασμένη φορά που την αντιμετωπίσατε και βγάλατε τη γλώσσα σας περίπατο για λεωφορεία, ζούσε για αυτό το παιχνίδι, για τη στιγμή που θα σας γονατούσε, όπως γονάτισε τα τελευταία δυο χρόνια αντιπάλους πολύ μεγαλύτερους, πολύ ποιοτικότερους, πολύ ικανότερους. Μην το αφήσετε να σας πάρει από κάτω, χάσατε πολύ απλά από την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Που δεν τρέχει απλά σαν τη δική σας, ξέρει να βάλει και τη μπάλα κάτω, να παίξει ποδόσφαιρο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Μπεργκ συνεχίζει, πλήρως συνειδητοποιημένη. Ξέρει πολύ καλά, πως το προβάδισμα των 4 βαθμών δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, γιατί άλλοι 21 είναι διεκδικήσιμοι στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Ξέρει όμως επίσης, ότι το πρωτάθλημα είτε θα το κερδίσει η ίδια, είτε θα το χάσει η ίδια. Είναι σαφώς καλύτερη από όλους τους αντιπάλους και όταν είναι αυτή που πρέπει, δεν την ενδιαφέρει τι κάνει ο αντίπαλος, είτε τον λένε ΑΕΛ, είτε Απόλλωνα είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν την αγγίζουν ούτε οι αστειότητες τους παρασκηνιακά, ούτε οι προσπάθειες τους στο γήπεδο, αν είναι παίζει κάθε εβδομάδα σαν ΟΜΟΝΟΙΑ. Όπως ήταν χθες, ΟΜΟΝΟΙΑ.