Home TOP NEWS Ανδρέας Μηλιώτης: «Υπάρχει και άλλο ταλέντο στις ακαδημίες…»

Ανδρέας Μηλιώτης: «Υπάρχει και άλλο ταλέντο στις ακαδημίες…»


Ο Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας μας, Ανδρέας Μηλιώτης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την φετινή πετυχημένη σεζόν της ομάδας, για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, για τον Σταύρο Παπασταύρο και για τον Χένινγκ Μπεργκ.

«Όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα είχαμε πίστη ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη στη φετινή σεζόν. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος χαροποίησε τον κόσμο και μαζί με την είσοδο στους ομίλους υπερκάλυψε τις προσδοκίες των οπαδών», είπε στο αρχικό του σχόλιο για τη φετινή επιτυχημένη σεζόν της Ομόνοιας.

Ακολούθως, μετά από σχετική ερώτηση για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας, απάντησε: «Για να υπάρξει αποτέλεσμα στο κομμάτι ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών απαιτείται χρόνος και σωστή δουλειά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή από παίκτες, τεχνική τιμ και διοίκηση. Η δουλειά που γίνεται στη δική μας ακαδημία, μας κάνει περήφανους. Βλέπουμε παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας μας να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ισούται με την κατάκτηση 10 πρωταθλημάτων να κατακτάς τίτλο με τη συμβολή δικών σου παιδιών. Η σωστή δουλειά άρχισε πριν από πέντε χρόνια με τον Γέσπερ Φρέντμπεργκ, μετά από τον Βασίλη Μήτα, τον Χάρη Νικολάου. Ουσιαστικά, υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο που οι αλλαγές δεν επηρέαζαν την ανάπτυξη των παικτών. Βοήθησε τα μέγιστα η ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος παρέχει πολύ σημαντικά εφόδια στην ακαδημία. Ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει ο ίδιος, δηλαδή η εκκόλαψη παικτών κι ήδη άρχισε να φαίνεται η δουλειά. Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα έχουν και συνέχεια. Επίσης έχουμε και έναν άνθρωπο που μας γεμίζει ενέργεια και αναφέρομαι στον Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος τόλμησε, πέτυχε και επιμένει. Του βγάζουμε όλοι το καπέλο. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε συνοδοιπόρο. Πρέπει να πιστώσουμε και τους ανθρώπους που προσέλαβαν τον κ. Μπεργκ».

Για τους Λοΐζου, Τζιωνή, Κακουλλή και Χαραλάμπους: «Ήταν παιδιά που ξεχώριζαν από μικρή ηλικία. Είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες της ηλικίας τους και ξεχώρισαν στην εθνική τους. Ήταν παίκτες που έλεγες πως εάν δεν τους δώσεις ευκαιρία να κάνουν καριέρα, θα ήταν λάθος από μέρος της Ομόνοιας. Εννοείται ότι απαιτείται πολλή δουλειά και θυσίες από μέρους τους, όμως από τη στιγμή που υπάρχει το ταλέντο και τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, εναπόκειται σε εμάς τους προπονητές να τους δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση και σωστές αποφάσεις στη σωστή στιγμή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Υπάρχει και άλλο ταλέντο στις ακαδημίες, η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και μπορούμε να φτάσουμε σε επίπεδα ομάδων του εξωτερικού».