Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Euro 2020: Αγγλία και Ιταλία κοντράρονται για την κορυφή της Ευρώπης!

Euro 2020: Αγγλία και Ιταλία κοντράρονται για την κορυφή της Ευρώπης!

Η ώρα του μεγάλου τελικού του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έφτασε. Η Αγγλία και Ιταλία θα κονταροκτυπηθούν απόψε στο Γουέμπλει με στόχο την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.


Η Αγγλία θα είναι παρούσα για πρώτη φορά στην ιστορία της, η οποία μετά τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 στο παλιό Wembley, στοχεύει να κατακτήσει εντός έδρας και το πρώτο της Euro. Τα «τρία λιοντάρια» μετρούσαν πέντε αποκλεισμούς σε ημιτελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (στα EURO 1968 και 1996, στα Μουντιάλ 1990 και 2018 και στο Nations League 2019). Αυτή τη φορά κατάφεραν να φτάσουν ένα βήμα πριν το τρόπαιο, αποκλείοντας στα νοκ άουτ τη Γερμανία, την Ουκρανία και τη Δανία στην παράταση σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό.

Η Ιταλία έχει κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το μακρινό 1968, όταν ήταν «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης. Έκτοτε μετρούν δύο χαμένους τελικούς, το 2000 και το 2012, αλλά και δύο κατακτήσεις Μουντιάλ. Μετά την απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, οι «ατζούρι» εμφανίζονται αναγεννημένοι, μετρώντας 33 ματς δίχως ήττα (27 νίκες, έξι ισοπαλίες). Στα νοκ άουτ ματς απέκλεισε την Αυστρία στην παράταση, το Βέλγιο και την Ισπανία στα πέναλτι, έπειτα από έναν συναρπαστικό ημιτελικό.


Θα επιστρέψει σπίτι όπως τραγουδούν οι Άγγλοι ή θα πάει στη Ρώμη όπως «απαντούν» οι Ιταλοί; Οι απαντήσεις απόψε στις 22:00.