Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ (2019-2022): Έργα και ημέρες του Νορβηγού στο “Ηλίας Πούλλος”

Χένινγκ Μπεργκ (2019-2022): Έργα και ημέρες του Νορβηγού στο “Ηλίας Πούλλος”

Σαν κεραυνός εν αιθρία “έσκασε” η είδηση το πρώι της Δευτέρας για την απομάκρυνση του Χένινγκ Μπεργκ από τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


Μετά από απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Νορβηγός κόουτς θα κληθεί μετά από συνολικά 2,5  χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο να αποχαιρετήσει το δεύτερο του σπίτι το “Ηλίας Πούλλος”.

Ο Χένινγκ Μπεργκ κάθισε στον πάγκο της ομάδα μας σε 114 συνολικά παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη και πανηγύρισε με αυτή μια πρώτη θέση την σεζόν 2019-2020, ένα πρωτάθλημα την σεζόν 2020-2021, ενώ έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που οδήγησε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η πρώτη επαφή του με την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της το 2019:

Το ημερολογία έγραφε 6 Ιουνίου 2019 όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έδινε για πρώτη φορά τα χέρια με το Νορβηγό τεχνικό, ο οποίος κλήθηκε να καθίσει στο “καυτό” πράσινο πάγκο καλούμενος να οδηγήσει την ομάδα μας στις επιτυχίες.

Μετά την επιστροφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Πολωνία όπου πραγματοποιήσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ο Χένινγκ Μπεργκ και οι ποδοσφαιριστές του γνώρισαν την αποθέωση στο Κερυνεία επιστροφή.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπεργκ είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο της ομάδα μας, γνωρίζοντας την αποθέωση τόσο ο ίδιος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του.

2019 -2020 | Η πρώτη σεζόν του Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ:

Στην πρώτη του χρονιά στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, ο Χένινγκ Μπεργκ μετέτρεψε την ομάδα μας σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο είχε την δική του αγωνιστική ταυτότητα εντός των τεσσάρων γραμμών, παίζοντας στα πλείστα παιχνίδια όμορφο ποδόσφαιρο.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μέσα στη σεζόν 2019-2020 η ΟΜΟΝΟΙΑ στόχευε στην κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο ο κορωνοϊός σταμάτησε την πορεία της ομάδας μας προς αυτόν.

Φυσικά παρά το γεγονός ότι, η ομάδα μας δεν κατέκτησε την κούπα του πρωταθλήτη, τερμάτισε στην πρώτη θέση κάτι που την έβγαλε ξανά στην Ευρώπη με τον Χένινγκ Μπεργκ να καταφέρνει να βάζει για πρώτη φορά την ΟΜΟΝΟΙΑ στον Ευρωπαϊκό χάρτη αφού τη οδήγησε σε ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της.

2020-2021 | Η δεύτερη σεζόν του Μπεργκ στην ομάδα μας:

Η δεύτερη σεζόν του Νορβηγό κόουτς στην ομάδα μας ήταν εξίσου επιτυχημένη με την προηγούμενη, αφού κατάφερε να οδήγησει την ΟΜΟΝΟΙΑ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 10 χρόνια.

Για ακόμη μια σεζόν η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Μπεργκ στο τιμόνι της έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 79βαθμούς, μετρώντας συνολικά 23νίκες, 10 ισοπαλίες και 3ήττες.

Η δεύτερη σεζόν του Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού οδήγησε την ομάδα μας και στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ κόντρα στην Ανόρθωση, ενώ μας έβαλε ξανά στον Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη με την είσοδο στους ομίλους του Europa Conference League.

Φυσικά η επιτυχημένη σεζόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έφερε και την επέκταση της συνεργασίας του Μπεργκ με την ομάδα μας μέχρι το 2022.

2021-2022 | Η τρίτη σεζόν με Μπεργκ

Η τρίτη σεζόν του Χένινγκ Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, παρά την παρουσία μας στους ομίλους του Conference League, στο πρωτάθλημα δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα για την ομάδα μας.

Έλειψε η αγωνιστική φρεσκάδα που είχε στις προηγούμενες σεζόν και οι 9 ήττες σε συνολικά 22 αγώνες, αλλά και το κακό πρόσωπο της ομάδας μας σε άμυνα και επίθεση ήταν αυτά που την έστειλαν για πρώτη φορά στην ιστορία της στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος.

Τελικά το τίμημα για την άσχημη χρονιά στο πρωτάθλημα το “πλήρωσε” ο Χένινγκ Μπεργκ ο οποίος μετά από 2,5 χρόνια είδε την πόρτα εξόδου από το “Ηλίας Πούλλος”.

Το έργο του Μπεργκ:

Απο όλες τις απόψεις μπορούμε να πούμε εκ του ασφαλούς ότι το έργο του Χένινγκ Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτά τα 2,5 χρόνια κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο.

Πέραν από τις επιτυχίες που οδήγησε την ομάδα μας ο Νορβηγός κόουτς κατάφερε επίσης μέσα από την δουλειά του στο “Ηλίας Πούλλος” να αναδείξει και πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα.

Ο Μπεργκ στην θητεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ έφερε ξανά στον αφρό τον Κύπριο ποδοσφαιριστή δίνοντας του μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι κορυφαιές του στιγμές

– Η κατάκτηση του πρωταθλήματος


– Η είσοδο στους ομίλους του Europa League και Conference League.

Η στιγμή που κρατάμε από τον Χένινγκ Μπεργκ

Όταν έβγαλε την υπολογιστική μετά το τέλος του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ερμή και υπολόγισε αν μπορεί η ομάδα να φτάσει στον τίλτο κάτι που στο τέλος της σεζόν τα κατάφερε.