Home TOP NEWS Το τρελό σενάριο της απόλυτης ισοβαθμίας

Το τρελό σενάριο της απόλυτης ισοβαθμίας


Ενόψει των δύο παιχνιδιών που θα καθορίσουν την έκτη ομάδα που θα μπει στο πρώτο γκρουπ, υπάρχει ένα σενάριο το οποίο θα φέρει ΟΜΟΝΟΙΑ και Πάφο στην απόλυτη ισοβαθμία.

Αρχικά να πούμε πως τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Πάφου, εξήλθαν ισόπαλα 1-1, οπότε αυτό δεν… παίζει, στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Από κει και πέρα, αν η ΟΜΟΝΟΙΑ κερδίσει και η Πάφος φέρει ισοπαλία τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και θα μετρήσει η αναλογία τερμάτων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σήμερα στο +2 ενώ η Πάφος στο +8.

Υπάρχει όμως ένα σενάριο, επιστημονικής φαντασίας, το οποίο θα φέρει τις δύο ομάδες στην απόλυτη ισοβαθμία. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ καρδίσει με 6-0 και η Πάφος φέρει ισοπαλία 3-3 με τον Άρη τότε θα έχουμε για τις δύο ομάδες ίδιους βαθμούς, ίδια αποτελέσματα στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και ακριβώς τα ίδια γκολ υπέρ και κατά.

Αντιλαμβάνεστε… κουβέντα να γίνεται, είναι ωστόσο πάντοτε χρήσιμο να γνωρίζει και ο κόσμος τι ισχύει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η προκύρηξη αναφέρει πως αν με βάση τα κύρια κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ αυτών που ισοβαθμούν.