Home TOP NEWS Ο «μικρός», ο «τρελός», οι στρουθοκάμηλοι και άλλο ένα… δεσμεύομαι!

Ο «μικρός», ο «τρελός», οι στρουθοκάμηλοι και άλλο ένα… δεσμεύομαι!


Στημένα παιχνίδια, διευθαρμένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ξέπλημα χρήματος, παράνομος στοιχηματισμός, διαιτητές σε εντεταλμένες υπηρεσίες. Αυτά και διάφορα άλλα, μπαίνουν στο μπλέντερ και το απόσταγμα είναι αυτό που ο Κύπριος φίλαθλος γεύεται εδώ και δεκαετίες.

Κι αν κάποια στιγμή εμφανιστεί κάποιος Παπασταύρου ή κάποιος Παναγή να πει τα πράγματα με το όνομα τους, η απάντηση είναι έτοιμη. «Θέλουμε αποδείξεις και ονόματα». Έλα όμως που αυτή τη φορά όλα δείχνουν διαφορετικά.

Ο Γενικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του το πόρισμα Σαββίδη, ύστερα από τις καταθέσεις του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις. Για να δούμε, θα υπάρξουν; Ή θα ζήσουμε άλλο ένα κουκούλωμα και ο… σταύλος του Αυγεία θα μείνει με την οσμή της κοπριάς;

Στις πρόσφατες αποκαλύψεις της Ισπανικής ”El Confidential”, με αναφορές σε δωσμένους τίτλους, συγκεκριμένους παίκτες παράγοντες και ομάδες που εμπλέκοντο σε στημένα, με αναφορά σε πολιτικές παρεμβάσεις, συμπεριφερθήκαμε ως στρουθοκάμηλοι.

Το φιάσκο με τις καταγγελίες που αφορούσαν χειραγώγηση αγώνα και οι οποίες ενέπλεκαν δύο διαιτητές, το ξεχάσαμε ήδη. Η υπόθεση αυτή έπεσε λόγω άρνησης μαρτύρων.

Και προσπαθεί σήμερα ένας… τρελός (έτσι αποκαλούν κάποιοι τον όποιον τα βάζει με τα σύστημα) να βρει το δίκαιο του. Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία μπροστά στην κοινή γνώμη και μιλώντας με ονόματα και καταστάσεις.

Και η απάντηση ποια είναι; Όπως πάντα η ίδια. Αν έχει στοιχεία ας αποδείξει αυτά που λέει. Ή το κλασικό, «δεν υιοθετούμε».

Υπάρχει πάντως μία παροιμία που λέει πως «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Η έννοια της έχει να κάνει με την αφέλεια και τον αυθορμητισμό κάποιου, ο οποίος μπορεί να πει κάτι χωρίς να το θέλει. Όμως εμείς θα δώσουμε διαφορετική ερμηνεία.

Ο «μικρός» της παροιμίας είναι ο Παπασταύρου ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο -σε σχέση με τους δεινόσαυρους του Κυπριακού ποδοσφαίρου- σε ότι αφορά στην ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο μας. Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε, είδε και κατάλαβε αμέσως τι παίζει, και είχε το θάρρος να βγει μπροστά και να μας τα πει.

Και ο «τρελός» είναι ο Τορναρίτης ο οποίος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει πράγματα στα οποία, προφανώς, πολλοί εμπλέκονται και ακόμη περισσότεροι τα γνωρίζουν.

Η συγκάλυψη ωστόσο μάλλον είναι Εθνικό σπορ στη χώρα μας.

Λίγο καιρό προηγούμενως είχαμε ακούσει τον πρώτο πολίτη της χώρας να μιλά για τον «σταύλο» και την πρόθεση του να κάνει ότι είναι δυνατόν για να τον καθαρίσει. Και την ευκαιρία του την είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα την έχει για λίγο ακόμα…

Ας μην μείνει για αυτόν, ακόμα μία υπόθεση, στο μυαλό όλων μας ως άλλο ένα… δεσμεύομαι.