Home TOP NEWS Πέντε ομάδες ικανές για τίτλο και οι επίδοξοι που… τρώνε σήμερα τα...

Πέντε ομάδες ικανές για τίτλο και οι επίδοξοι που… τρώνε σήμερα τα μούτρα τους


Ύστερα από το μέτριο ξεκίνημα μας στο πρωτάθλημα, αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πατήματα μας και να αποδίδουμε πολύ καλά. Μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μας, προχθές επί της Δόξας, μας ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας μόλις 3 πόντους από την κορυφή. Η ομάδα βγάζει επιθετικότητα στο χορτάρι, δημιουργεί φάσεις και τώρα αυτό που χρειάζεται κάποια βελτίωση είναι το μεσοαμυντικό κομμάτι.

Δείχνουμε δυνατοί και ικανοί να κάνουμε την προσπάθεια να υλοποιήσουμε τον αρχικό μας στόχο που είναι η επιστροφή στην κορυφή.

Από κει και πέρα, έχοντας λάβει ένα πρώτο δείγμα από τις φετινές ομάδες, φαίνεται ότι μαζί μας στη διεκδίκηση θα βρίσκονται μέχρι το τέλος άλλες 4ις.

Ο εντυπωσιακός (και πρωτοπόρος) Άρης δείχνει να θέλει αλλά και να μπορεί να κάνει βήμα πάνω σε σχέση με την περσινή (επίσης) εξαιρετική του πορεία. Οι… επενδύσεις εξαργυρώνονται στο γήπεδο, η ομάδα της Λεμεσού φανερώνει δυνατότητες αλλά και συνέπεια. Κι όποιος θεωρήσει ότι, λόγω του γεγονότος ότι στερείται εκείνο το «βάρος» της φανέλας αλλά και της εμπειρίας του πρωταθλητισμού, δεν θα αντέξει μέχρι τέλους, κάνει μεγάλο λάθος.

Ο περσινός πρωταθλητής Απόλλων παρουσίασε άμεση βελτίωση με το που έκανε την αλλαγή προπονητή. Με τον Καταλά στην καθοδήγηση τους οι κυανόλευκοι αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, δίνοντας πολύ περισσότερη σημασία από προηγουμένως, στην αμυντική τους λειτουργία. Είδαμε τον Απόλλωνα στο παιχνίδι μαζί μας. Ακόμη κι αν πούμε πως μας βρήκε σε κακό φεγγάρι, η παρουσία του σε εκείνο το ντέρμπι ήταν πειστική.

Διακδικήτρια για τον τίτλο θα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας και η Πάφος. Αφού πέρασαν χρόνια στα οποίο οι πλειάδα ακριβών παικτών, που ήλθαν και απήλθαν, δεν απέδωσε για να μπορέσει η Παφιακή ομάδα να ανέβει στα ψηλά, φέτος, με τον Μπεργκ στον πάγκο, είναι ικανή για το καλύτερο. Η θέση της στη βαθμολογία σήμερα δεν είναι τυχαία, μάλιστα προχθες θα μπορούσε να έφευγε από το Τσίρειο νικήτρια και να ήταν αυτή σήμερα στη κορυφή. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν την ομάδα της Πάφου ως την ομάδα με το πληρέστερο ρόστερ, με ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος μας και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην είναι μέχρι τέλους εκεί και να διεκδικεί.

Τελευταία ομάδα για την οποία θα γίνει αναφορά είναι η ΑΕΚ. Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα δείχνει να είναι ένας πολύ ικανός προπονητής, συνεχιστής της… σχολής Τσάβι Ρόκα (ο οποίος μάλιστα ανανέωσε για ακόμα 3 χρόνια λίγες μέρες προηγουμένως), λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου επιβολής. Οι 7 βαθμοί που μάζεψε σε 5 παιχνίδια είναι σίγουρα λίγοι όμως είναι νωρίς και οι διαφορές πολύ μικρές. Η ομάδα της Λάρνακας σταθεροποιεί απόδοση σε ψηλό επίπεδο και κρίνουμε πως θα είναι αντίπαλος μας, με τον ίδιο στόχο με εμάς.

Οι επίδοξοι που τρώνε τα μούτρα τους…

Αποέλ και Ανόρθωση αναδείχθηκαν για πολλούς «πρωταθλητές» του καλοκαιριού. Στα μεταγραφικά δηλαδή. Όμως πολύ νωρίς φαίνονται ομάδες αδύναμες να βρίσκονται μέχρι τέλους εκεί. Ιδιαίτερα το Αποέλ, το οποίο υποτίθεται έκανε μεγάλα ξανοίγματα, φέρνοντας ακριβούς ποδοσφαιριστές και ονόματα, δείχνει αγωνιστικά να είναι πίσω από τις ομάδες που προαναφέραμε. Την έπαθε στην Ευρώπη, γεγονός που σίγουρα επηρεάζει και σε οικονομικό επίπεδο, ενώ το παιχνίδι το οποίο είναι ενδεικτικό των αγωνιστικών αδυναμιών που κουβαλούν οι γαλαζοκίτρινοι, είναι το χθεσινό με την ΑΕΛ. Παρουσιάζεται ομάδα μετριότατη και αν δεν αλλάξει η εικόνα της τότε νωρίς θα πρέπει να αναθεωρήσει στόχους.

Η Ανόρθωση, προερχόμενη από μεταγραφικό κρεσέντο το περασμένο καλοκαίρι, με τις ανανεώσεις των Λάζαρου και Ουάρντα, με την αλλαγή προπονητή, φάνταζε αρχικά ως ένα από τα φαβορί. Όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Για την ώρα δεν δείχνει ικανή να ακολουθήσει το ρυθμό των δυνατών του πρωταθλήματος. Βέβαια αποχώρησε ο Μίλανιτς, ήρθε τώρα νέος προπονητής και ίσως αλλάξει η εικόνα της. Αν δεν γίνει όμως άμεσα αυτό τότε το τρένο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος θα χαθεί πολύ νωρίς.

Πάντως βαθμολογικά οι διαφορές είναι σήμερα ανύπαρκτες και το πρώτο συμπέρασμα βγαίνει μέσα από ότι είδαμε μέχρι τώρα. Μπορεί αυτά να αλλάξουν. Ίσως κάποιοι συμφωνούν με τις αναφορές μας και άλλοι να διαφωνούν. Είμαστε νωρίς στη σεζόν και παραθέτουμε άποψη έχοντας, επαναλαμβανουμε, το πρώτο δείγμα μπροστά μας.