Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φωτογραφικό άλμπουμ: Η ενδεκάδα που κατέκτησε το πρώτο κύπελλο

Φωτογραφικό άλμπουμ: Η ενδεκάδα που κατέκτησε το πρώτο κύπελλο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει την ενότητα “Φωτογραφικό άλμπουμ” κι αυτή την φορά μας παρουσιάζει μέσα από αυτή την ενδεκάδα η οποία κατέκτησε το πρώτο κύπελλο την σεζόν 1964-65.


Η σχετική ανάρτηση:

Οι ένδεκα ποδοσφαιριστές που διακρίνονται στη φωτογραφία ήταν οι πρωταγωνιστές στην πρώτη κατάκτηση κυπέλλου στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την αγωνιστική περίοδο 1964-65.

Αυτός ο τίτλος πανηγυρίστηκε με πρωτοφανή ενθουσιασμό από τους χιλιάδες φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που «διψούσαν» για έναν τίτλο μετά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα στο πρωτάθλημα της ίδιας σεζόν.

Με προπονητή τον Ανδρέα Παύλου Κερεμέζο και με μια πλειάδα σπουδαίων ποδοσφαιριστών στη σύνθεσή του το «τριφύλλι» ήταν καταιγιστικό στον τελικό κυπέλλου, όπου επικράτησε του Απόλλωνα με σκορ 5-1. Σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν οι Γιάννος Κούκος, Αντωνάκης (2), Μελής και Κ. Χριστοφόρου. Τον τελικό παρακολούθησαν 12 χιλιάδες φίλαθλοι και οι διαιτητές ήταν Λιβάνιοι.

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον τελικό αποτελείτο από τους: Ελευθεριάδη, Κάττο, Κώστα, Άκη, Αντωνή, Μελή, Δρόσο, Αντωνάκη, Κ. Χριστοφόρου, Έσσο και Γιάννο Κούκο.

Για να φτάσει στον τελικό ΟΜΟΝΟΙΑ απέκλεισε κατά σειρά την ΑΕΛ (2-1), τον Ολυμπιακό (1-0) και την Αλκή (3-0).