Home SPORTS NEWS Βενγκέρ: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Βενγκέρ: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»


Στο γρήγορο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, ήταν για τον Αρσέν Βενγκέρ το καθοριστικό σημείο για την ήττα της Άρσεναλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αλσατός τεχνικός θέλησε να αναφερθεί εκτενώς στο γκολ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι σε βάρος του πρώην συλλόγου του και μίλησε γενικότερα για την λειτουργία της ομάδας του ως σύνολο.

Διάβολος» ο Φαν Πέρσι (Video)

Από την πλευρά του ο Ολλανδός άσος τόνισε πως ήταν θέμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς την Άρσεναλ, τον Αρσέν Βενγκέρ και τους οπαδούς της πρώην ομάδας του η επιλογή του να μην πανηγυρίσει το γκολ του…

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε παράπονα από τους παίκτες του για τις χαμένες ευκαιρίες, ενώ τόνισε πως σωστά ο Ρόμπι Φαν Πέρσι δεν πανηγύρισε το γκολ κατά της Άρσεναλ…

«Δίκαια νίκησε η Γιουνάιτεντ. Μόνοι μας βάλαμε τους εαυτούς μας σε δύσκολη θέση δεχόμενοι τόσο γρήγορα το γκολ. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν από δικά μας λάθη, όπως και το πρώτο τέρμα της Γιουνάιτεντ. Δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να παίξει στη συνέχεια κλειστά και να χτυπά με αντεπιθέσεις. Είχαμε πολλή κατοχή μπάλας, αλλά δεν δημιουργήσαμε πολλές φάσεις», δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ.
Για το γκολ του Φαν Πέρσι είπε: «Δεν με νοιάζει ποιος σκοράρει για τους αντιπάλους και δεν έχει σημασία. Εμένα με νοιάζει να κερδίζουμε εμείς. Αυτό που μετρά είναι να μην κάνουμε λάθη και δίνουμε εύκολα γκολ στους αντιπάλους μας».
Για την αποβολή του Τζακ Γουίλσιρ στο δεύτερο μέρος, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο ήταν ορθή, υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει να ξαναδώ τη φάση, αλλά δεν νομίζω πως ο Γουίλσιρ μπήκε επίτηδες έτσι στη φάση».

«Έπαιξα στην Άρσεναλ οχτώ χρόνια. Ήταν φανταστικά και σέβομαι τους οπαδούς, τον προπονητή, τους πρώην συμπαίκτες μου και τον σύλλογο. Γι’ αυτό δεν πανηγύρισα», επισήμανε ο Φαν Πέρσι, ο οποίος για τον αγώνα τόνισε: «Στο τέλος μετράει απλά το αποτέλεσμα και η νίκη της ομάδας μου. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αντιμετωπίζω μια πρώην ομάδα μου, αλλά αυτό που μετράει είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

«Δεν μπορώ να πιστέψω τις ευκαιρίες που χάσαμε. Έπρεπε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά στο τέλος βλέπεις το 2-1 και μπορείς να πιστέψεις πως ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Δεν ήταν όμως. Ευτυχώς που βάλαμε το δεύτερο γκολ, γιατί αν μας ισοφάριζαν στις καθυστερήσεις θα ήμασταν αυτόχειρες», δήλωσε ο τεχνικός της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να χάνουμε τόσες ευκαιρίες. Πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία λόγω διαφοράς τερμάτων και δεν θέλω να γίνει το ίδιο και φέτος. Πρέπει να σημειώνουμε περισσότερα γκολ όταν έχουμε την ευκαιρία και σήμερα δεν το κάναμε».
Για το ότι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε σε βάρος της πρώην ομάδας του, σχολίασε: «Ο Φαν Πέρσι μάς βοήθησε πολύ, ήταν και πάλι εξαιρετικός, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και για τις κινήσεις του στο γήπεδο. Σωστά έπραξε και δεν πανηγύρισε. Πέρασε οκτώ φανταστικά χρόνια στην Άρσεναλ και το σέβεται αυτό. Πιστεύω πως και η συμπεριφορά των οπαδών της Άρσεναλ απέναντί του ήταν καλή».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr