Home SPORTS NEWS Διπλό για την Ελλάδα με την …κλασσική συνταγή (video)

Διπλό για την Ελλάδα με την …κλασσική συνταγή (video)


Το καταπληκτικό γκολ του Χοσέ Χολέμπας ήταν το πρώτο με το εθνόσημο και το μοναδικό του αγώνα στο Δουβλίνο. Η Εθνική ομάδα έχει πανηγυρίσει και πιο σημαντικές νίκες με την …κλασσική συνταγή της ατελείωτης άμυνας και των λιγοστών επιθέσεων, συνεπώς σιγά μην κόλωνε  απέναντι στην Ιρλανδία. Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Τραπατόνι αντιμετώπισαν το φιλικό σαν τελικό, αλλά τα έβαλαν με λάθος ομάδα. Οι παίκτες του Σάντος αποδεδειγμένα είναι μανούλες σε παιχνίδια που πάνε στην δύναμη και τον τσαμπουκά.

Με 4-4-2 παρέταξε ο Πορτογάλος την Εθνική και τον Ταχτσίδη στον χώρο του κέντρου να δείχνει πως δένει καλά με τους υπόλοιπους διεθνείς. Πολλές οι αμυντικές αδυναμίες και οι ανοθρογραφίες με την έναρξη του ματς παραλίγο να κοστίσουν ένα χαζό πέναλτι στο 1ο λεπτό. Στην αμυντική προσπάθεια του Σταφυλίδη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, ο διαιτητής μας σεβάστηκε και η φάση πέρασε με τους γηπεδούχους να φωνάζουν δικαιολογημένα.

Χρειάστηκαν 20 λεπτά …τρικυμίας για να βγει η Εθνική από το καβούκι της και να σπάσει την πίεση των Ιρλανδών. Δύο φάσεις και …«από δω παν κι οι άλλοι» σε ένα παιχνίδι που πλέον τείνει να γίνει επιστήμη για τους διεθνείς μας. Θα το θυμόμαστε για καιρό πάντως το γκολ του Χολέμπας στο 29′ με Σαμαρά – Μήτρογλου να κρύβουν την μπάλα και τον αριστερό ακραίο του Ολυμπιακού να την στέλνει με εκτέλεση που θα ζήλευε κι ο Ιμπραίμοβιτς στο βάθος της εστίας.

Οι Ιρλανδοί προσπάθησαν πολλάκις να αντιδράσουν, έκλεισαν την Εθνική μας στο μισό γήπεδο είχαν τις φάσεις, αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Παπασταθόπουλος-Παπαδόπουλος) ανταποκρίθηκε εξαιρετικά όπως και ο Ορέστης Καρνέζης που φαίνεται να κλειδώνει για τα καλά την θέση κάτω από τα γαλανόλευκα γκολπόστ. Ο Σάντος έκανε μαζεμένες τις αλλαγές που δικαιούνταν και φυσιολογικό ήταν αυτές οι ευκαιρίες που πήραν όλοι να έχουν ένα αγωνιστικό κόστος στον ρυθμό της ομάδας,. Όπως και να χει η παράδοση που θέλει την Εθνική (και τους συλλόγους μας) αήττητη σε Ιρλανδικό έδαφος συνεχίστηκε.

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φoρντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Μπρέιντι (46′ Χούλαχαν), ΜακΚάρθι (70′ Μέιλερ), Γουΐλαν (33′ λ.τρ. Άντριους), ΜακΚλιν, Κοξ (61′ Κιοχ), Λονγκ (46′ Ντόιλ).

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (61′ Μανιάτης), Σταφυλίδης (82′ Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Νίνης (61′ Βύντρα), Χολέμπας (46′ Φορτούνης), Σαμαράς (46′ Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46′ Αθανασιάδης).

Κίτρινες κάρτες: Λονγκ (37′, Ιρλανδία), Κλαρκ (42′, Ιρλανδία)-Φορτούνης (85′, Ελλάδα)

Σκόρερ: Χολέμπας (29′, Ελλάδα)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr