Home SPORTS NEWS «Διπλό» η Λιλ, 3η η Μπάτε (Video)

«Διπλό» η Λιλ, 3η η Μπάτε (Video)

Την πρώτη νίκη στον 6ο όμιλο, κάνοντας το «διπλό» στο Μινσκ με 2-0 για την 5η αγωνιστική, πήρε η Λιλ κόντρα στη Μπάτε, αλλά η γαλλική ομάδα δεν έχει ελπίδες ούτε για την 3η θέση, καθώς χρειαζόταν ένα ακόμα γκολ!


Η γηπεδούχος, σε αγώνα που έγινε κάτω από πολλή ομίχλη, μπορεί να πει κάποιος ότι «αυτοκτόνησε», καθώς οι Λευκορώσοι μπορεί να εξασφάλισαν την 3η θέση και τη συμμετοχή τους στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τώρα μόνο με… θαύμα θα συνεχίσουν στους «16» του Τσαμπίον Λιγκ (θέλουν ήττα της Μπάγερν Μονάχου από τη Βαλένθια και νίκη η Μπάτε κόντρα στους Γερμανούς τη τελευταία αγωνιστική).

Η Λιλ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα. Στο 14’ ο Σιντιμπέ έκανε το 1-0 με καταπληκτικό σουτ, δεξιά μέσα στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι «γάμα». Στο 31′ ο Τζάνι Μπρούνο διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με κοντινό πλασέ στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Ντιν από αριστερά.

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Σιντιμπέ αποβλήθηκε πάντως στο 74’, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Μόνο που η Λιλ χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ προκειμένου να έχει ελπίδες τουλάχιστον για το Γιουρόπα Λιγκ, με βάση και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (κέρδισε η Μπάτε στη Γαλλία με 3-1).

Ο Σιντιμπέ έγινε πάντως ο πρώτος Γάλλος που σκόραρε και αποβλήθηκε στην ιστορία της διοργάνωσης!

ΜΠΑΤΕ: Γκορμπούνοβ, Πολιάκοβ, Ράντκοβ, Φιλιπένκο, Μπορντάτσεβ, Μπάγκα, Βολόντκο (46′ Κοντσεβόι), Ολεχνόβιτς (84′ Βασίλιουκ), Χλεμπ (77′ Σιβάκοβ), Μπρεσάν, Ροντιόνοβ.

ΛΙΛ: Ελανά, Σιντιμπέ, Μπάσα, Ρόζεναλ, Ντιν, Πεντρετί, Γκουέγ, Μαρτέν (77′ Μπονάρ), Τζάνι Μπρούνο (65′ Ρου), Καλού (69′ Παγέτ), Ροντελέν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr