Home SPORTS NEWS Η επιθυμία του μικρού Γιενς

Η επιθυμία του μικρού Γιενς


Η ιστορία του Γιενς Πασκάλ έχει συγκινήσει άπαντες στη Γερμανία. Εκτός απο τον κλήρο. Το 9χρονο αγοράκι είχε προσβληθεί απο την επάρατη νόσο στο κεφάλι και είχε κάνει γνωστή την κρυφή του επιθυμία στους γονείς του λίγο πριν πεθάνει.

Ήθελε ο τάφος του να έχει το σήμα της αγαπημένης του ομάδας. Της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μάλιστα έξι μήνες πριν το θάνατό του, που ήταν το Μάϊο, τον είχαν επισκεφτεί ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της Μπορούσια στο τμήμ Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής όπου νοσηλευόταν.

Οι γονείς λοιπόν έκαναν τα πάντα για να πραγματοποιήσουν το όνειρο του γιού τους ζητώντας στις αρχές Ιουλίου την έγκριση απο την Καθολική ενορία της περιοχής. Τελικά το εκκλησιαστικό συμβούλιο απέρριψε την επιθυμία τους γιατι «ο σχεδιασμός του νεκροταφείου δεν είναι ο κατάλληλος.»

Τώρα η οικογένεια αγωνίζεται για να διασφαλίσει αυτή την επιθυμία του Γιένς κοινοποιόντας το στο Facebook. Η ομάδα του Γενς έχει 50 χιλιάδες ακόλουθους ανάμεσα στους οποίους είναι και οπαδοί της Σάλκε.

Η εκκλησία όμως εμμένει στην απόφασή της και αναφέρει πως «οι επιγραφές και οι παραστάσεις πάνω σε τάφους απαγορεύεται απο τη χριστιανική θρησκεία.» Η διοίκηση της Ντόρτμουντ προσπαθεί να παρέμβει στις συνομιλίες μεταξύ της οικογένειας και της Εκκλησίας για μια συμβιβαστική λύση.

Πλέον μετά την έκταση που πήρε το θέμα στο διαδίκτυο η Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι ενδιαφέρεται να κάνει φιλικό διακανονισμό με τους συγγενείς.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr