Home SPORTS NEWS «Καλωσήρθατε στην κόλαση» (vid+pics)

«Καλωσήρθατε στην κόλαση» (vid+pics)


19 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη επίσκεψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “σπίτι” της Γαλατάσαραϊ και την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα περάσουν και πάλι το κατώφλι…της κολάσεως.

Ήταν Νοέμβρης του 1993, όταν οι “κόκκινοι διάβολοι” πάτησαν το πόδι τους στην Κωνσταντινούπολη για τη ρεβάνς του 3-3 στο Ολντ Τράφορντ για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο “Ατατούρκ” της Πόλης, πολεμική. Οι οπαδοί της “Γαλατά” επιφύλαξαν “καυτή” υποδοχή στους ποδοσφαιριστές της αγγλικής ομάδας, οι οποίοι με το αμήχανο χαμόγελό τους προσπαθούσαν να κρύψουν την έκπληξη και ίσως και τον φόβο τους για τα απειλητικά μηνύματα στα πανό αλλά και στα συνθήματα των Τούρκων.

«Καλώς ήρθατε στην κόλαση» και «αυτές είναι οι τελευταίες σας 48 ώρες», ήταν μερικά από αυτά που αναγραφόντουσαν στα πανό. Εκτός αγωνιστικού χώρου, η αστυνομία συνέλαβε 178 οπαδούς της Γιουνάιτεντ για καταστροφές σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ 140 Άγγλοι απελάθηκαν. Και δεν ήταν μόνο αυτό. 6 οπαδοί κρατήθηκαν για αρκετές ημέρες πριν βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης.

Όπως ήταν λογικό, η ένταση μεταφέρθηκε και εντός του “Αλί Σαμί Γιεν” και έφτασε στο αποκορύφωμά της με την αποβολή του Ερίκ Καντονά.

Ο 19χρονος τότε, Ράιαν Γκιγκς, θυμάται: «Το θυμάμαι έντονα. Θα είναι πάντα “κολλημένο” πάνω μου. Ήμουν 19 χρονών, και όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο υπήρχαν παντού οπαδοί και πανό. Χιλιάδες οπαδοί οι οποίοι ούρλιαζαν και μας αποδοκίμαζαν. Μας πετούσαν πράγματα. Έξω από το ξενοδοχείο υπήρχαν συνέχεια οπαδοί, οι οποίοι φώναζαν όλο το βράδυ προκειμένου να μην μας αφήσουν να κοιμηθούμε. Μας τηλεφωνούσαν συνέχεια στα δωμάτια. Πριν από το ματς, ο προπονητής μας είπε να βγούμε στο γήπεδο και να αντιμετωπίσουμε την ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί τους ήταν στον αγωνιστικό χώρο για ώρες. Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική για 90 λεπτά πριν τη σέντρα. Στεκόμασταν στο κέντρο του γηπέδου και τους κοιτούσαμε. Όταν αποβλήθηκε ο Καντονά, επικράτησε χάος. Υπήρχε παντού αστυνομία. Είχαν κράνη, γκλοπ και σίγουρα δεν θέλεις να μπλέξεις με αυτούς».

H αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 0-0 και η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά από εκείνο το περίφημο ματς, η αγγλική ομάδα έχει αντιμετωπίσει άλλες τρεις φορές την Γαλατάσαραϊ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr