Home SPORTS NEWS Ρότσα: «Είδα τον κόσμο να χαμογελάει»

Ρότσα: «Είδα τον κόσμο να χαμογελάει»


Χαμηλούς τόνους όπως ακριβώς είναι το στυλ του κράτησε ο Χουάν Ρότσα στη συνέντευξη Τύπου. Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να αφήσει και καμία αιχμή για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρότι υπήρχαν ερωτήσεις που θα μπορούσε να το πράξει.

«Έχω δει πολλές φορές από την εξέδρα τον Παναθηναϊκό. Είπα από την πρώτη μέρα ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα. Ξεκινήσαμε μια δουλειά και δώσαμε ένα μικρό δείγμα. Καλή κατοχή μπάλας, θέσεις και βέβαια η διάθεση που φάνηκε στο γήπεδο. Μια νίκη σε κρίσιμο σημείο για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Είδα όλο τον κόσμο με χαμόγελο στα χείλη που είχαν καιρό να δουν. Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται από την πλευρά μου να λέω πολλά. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις συνθήκες πια για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα μας παικτικά. Υπάρχουν πολλά που δεν βγαίνουν προς τα έξω αλλά πάνω απ’ όλα είναι η δουλειά. Το έμψυχο δυναμικό και ολόκληρο το επιτελείο ελπίζουμε να έχουμε εξίσου καλή συνέχεια. Όταν υπάρχει μια αλλαγή υπάρχει μια φόρτιση αλλά αυτή κράτησε μέχρι το σημείο του αποχαιρετισμού του κ. Φερέιρα. Ήταν δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και ήταν αναμενόμενη η φόρτιση. Ήμασταν σίγουροι ότι θα ήμασταν καλύτεροι. Ελπίζω οι τραυματισμοί να μην ήταν σοβαροί. Έχουν τη διάθεση όλοι να δουλέψουν», είπε ο Ρότσα.

Ο Αργεντινός ρωτήθηκε για πιθανή μεταγραφική ενίσχυση. «Είναι σήμερα η τέταρτη μέρα που είμαι εδώ. Πρέπει να δούμε πρώτα τους ποδοσφαιριστές και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει προς το καλύτερο. Μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε περιθώριο για καλά πράγματα. Έχουμε οκτώ παιχνίδια σε μικρό διάστημα και ελπίζουμε να πάμε καλύτερα. Ο ενθουσιασμός και η ψυχολογία είναι καλή αλλά μόνο με αυτά δεν προχωράς. Φάνηκε ότι έπιασαν κάποια πράγματα αλλά έχουμε μέλλον», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που έβαλε ο ίδιος το χέρι του για να συμβούν, ο Ρότσα τόνισε: «Πρέπει να βασίζεσαι σε κάποια πράγματα για να πετύχεις σε μια ομάδα κορυφής. Πρέπει να κοιτάει περισσότερο το αντίπαλο τέρμα, να είναι κοντά οι γραμμές και να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Δεν ήταν μόνο ο Σισοκό αλλά ότι κάθε ποδοσφαιριστής κράτησε ένα επίπεδο σε όλο το παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Έχουμε και άλλα παιδιά και ελπίζω ότι θα τους βγει σε καλό και ατομικά και ομαδικά. Το πρώτο που έπρεπε να αποβάλουν οι παίκτες ήταν το φόβο να έχουν τη μπάλα στα πόδια. Και το απέβαλαν. Δεν αλλάζει πολύ να δουλεύεις στην Κ-20 και στην πρώτη ομάδα. Βεβαίως υπάρχουν οι ξένοι, άλλο επίπεδο, που χρειάζονταν λιγάκι ζεστασιά. Έχουμε πάρα πολλά δύσκολα παιχνίδια. Εμείς δεν θα βρούμε δικαιολογία για κούραση, για τίποτα. Ξέρουμε τι θέλουμε και αυτό θα βοηθήσει στη συνέχεια.».

Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να απαντήσει κάτι διαφορετικό στην ερώτηση εάν θα ήθελε να μείνει και μετά το καλοκαίρι στο Τριφύλλι. «Έτσι κι αλλιώς είμαι σχεδόν 33 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είπα ότι είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι είναι μακριά. Είμαι δίπλα στον Παναθηναϊκό και δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να είμαι κοντά στο σύλλογο που χρειάζεται μια αλλαγή ποδοσφαιρικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά από έξι μήνες», είπε.

Ο Μαυρίας βγήκε με κράμπα, ο Ζέκα είχε κι αυτός προβλήματα. Ρωτήθηκε ο Ρότσα εάν παρέλαβε μια προβληματική κατάσταση από τον Φερέιρα. «Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε για μας. Για κάποια μπορώ να μιλήσω. Αν πω κάτι θα κατηγορήσουμε κάποιους ανθρώπους. Την Πέμπτη άλλαξε μια σελίδα στην πλούσια ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι κάποια πράγματα που δεν βγαίνουν προς τα έξω γιατί αλλιώς χάνουμε το νόημα που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω».

Και φυσικά ο Ρότσα πιστεύει στην αλλαγή του Παναθηναϊκού. «Το πιστεύω γι’ αυτό και είμαι εδώ. Το σημερινό παιχνίδι είναι ένα μικρό δείγμα. Ξέρουμε το πλάνο μας και σε τι βασιζόμαστε ειδικά στις προπονήσεις. Έχουμε ένα σημαντικό γεγονός ότι τα παιδιά έπιασαν πράγματα που είπαμε. Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο αλλά έχουμε πολύ ανηφορικό δρόμο. Ήταν πολύ δύσκολο το σημερινό παιχνίδι γιατί υπήρχε πολύ στρες. Βλέποντας τα παιδιά στην Παιανία είδα ότι μέρα με τη μέρα άρχισαν να χαλαρώνουν».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr