Home SPORTS NEWS Στόνερ, ο 20ος θρύλος!

Στόνερ, ο 20ος θρύλος!


Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Moto G, Κέισι Στόνερ, μπήκε στη λίστα με τους θρύλους του αγωνίσματος ακριβώς μετά την τελευταία του εμφάνιση στους αγώνες.

Ο Αυστραλός αναβάτης έγινε έτσι το 20ο μέλος της συγκεκιριμένης λίστας της οποίας μέλη είναι ακόμα οι Τζάκομο Αγκοστίνι, Μικ Ντούχαν, Τζέοφ Ντιουκ, Γουέιν Γκάρντνερ, Γουέιν Ρέινι, Κένι Ρόμπερτς, Κέβιν Σβαντς και πολλοί άλλοι σπουδαίοι αθλητές.

Ο Στόνερ ολοκλήρωσε την καριέρα του στο γκραν πρι της Βαλένθιας κατακτώντας την 3η θέση σε έναν επεισοδιακό αγώνα με ανάμεικτες συνθήκες, 5,5 μήνες μετά την ανακοίνωσή της απόσυρσή του απο το άθλημα.

Σε ηλικία 15 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο Ντόνιγκτον Παρκ στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Το 2002 ανέβηκε στα 250 κ.εκ. υπό την επίβλεψη του Λούτσιο Κετσινέλο. Το 2007 στο Κατάρ έκανε την παρθενική του συμμετοχή στο Moto Gp κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη. Στη συνέχεια η νίκες σε Τουρκία και Κίνα έκαναν ορατό το ενδεχόμενο της κατάκτησης του τίτλου απο την πρώτη κιόλας χρονιά και παρά την μεγάλη μάχη με τον Βαλεντίνο Ρόσι, τα κατάφερε.

Η ιστορία επαναλήφθηκε 4 χρόνια αργότερα κερδίζοντας μέσα στην πατρίδα του. Μάλιστα ο Στόνερ έκανε ρεκόρ pole position σε μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, εκκινώντας 11 φορές απο την πρώτη θέση.

Το 2012 ξεκίνησε πάλι σαν φαβορί αλλά μερικά αποτελέσματα και ένας άσχημος τραυματισμός τον άφησαν εκτός νυμφώνος. Τερματίζει την καριέρα του μόλις στα 27 του χρόνια με 45 νίκες, 2 πρωταθλήματα, 89 θέσεις στο βάθρο και 43 pole. Πήρε την απόφαση να σταματήσει για να αφοριωθεί στην οικογένειά του αφού πλέον οι αγώνες για εκείνον δεν του έδιναν τη διασκέδαση που θα ήθελε, όπως παλαιότερα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr