Home SPORTS NEWS Αποκλεισμός στη Μάλαγα από την UEFA…

Αποκλεισμός στη Μάλαγα από την UEFA…


Στην UEFA οι νόμοι είναι νόμοι και εφαρμόζονται για όλους… Με τους ανθρώπους της να κάνουν σαφές σε όλες τις ομάδες πόσο σημαντικό είναι να συμβαδίζουν με τους κανονισμούς που είχαν λάβει με βάση το «Financial Fair Play». Έτσι όσοι σύλλογοι δεν «νοικοκυρεύουν» τα οικονομικά τους τιμωρούνται και η Πειθαρχική επιτροπή έριξε «καμπάνες» σε οκτώ ομάδες. Με τη Μάλαγα να τιμωρείται με αποκλεισμό από την Ευρώπη για την επόμενη φορά που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, μέσα στην επόμενη τετραετία (από το 2013-14 μέχρι το 2016-17).
Τιμωρήθηκαν ακόμα οι Χάιντουκ Σπλιτ και Οσιγεκ (Κροατία), οι Ραπίντ και Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), οι FK Παρτιζάν και Βοϊβοντίνα (Σερβία) και η Αρσεναλ Κιέβου (Ουκρανία). Την… γλίτωσε προς το παρόν η Λεχ Πονάν (Πολωνία).

Για τη Μάλαγα (φέτος στη πρώτη της σεζόν στο Τσαμπίονς Λιγκ έχει κάνει σούπερ εμφανίσεις, ούσα στους «16» του θεσμού), που συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, να πούμε πως ποινή της θα διπλασιαστεί αν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, στον επόμενο έλεγχο της UEFA, δεν έχει αποδείξει ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες ή υπαλλήλους ή χρέη προς το δημόσιο και την εφορία.

Επίσης, η ομάδα της Ανδαλουσίας τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 300.000 ευρώ. Το θετικό για τη Μάλαγα είναι ότι το ποσό που παρακρατήθηκε από την UEFA στις 11 Σεπτεμβρίου, θα απελευθερωθεί και θα μπορέσει να το εισπράξει.

Ίδια χρηματική ποινή επιβλήθηκε και στην Χάιντουκ Σπλιτ, τιμωρία που θα πρέπει να εκτελεστεί στα επόμενα τρία χρόνια και όχι σε τέσσερα όπως με τη Μάλαγα! Η ομάδα από την Κροατία είχε χρέη και ληξιπρόθεσμες οφειλές και της ζητήθηκε να καλύψει οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012! Θα έχει πρόστιμο 80.000 ευρώ, από το οποίο το μισό είναι με αναστολή και θα πληρωθεί, αν δεν συμμορφωθεί σε όσα της έχουν ζητηθεί… Θα πάρει και αυτή τα χρήματα που της είχαν παρακρατηθεί τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη, δεν υπάρχει διπλασιασμός της ποινής σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί…

Οι ίδιες τιμωρίες επέβαλλε η UEFA και στις Χάιντουκ, Οσιγεκ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ντιναμό Βουκουρεστίου και FK Παρτιζάν. Να αναφέρουμε πως το δικό τους πρόστιμο είναι 100.000 ευρώ.

Από την πλευρά της Βοϊβοντίνα, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ παίρνει και αυτή κανονικά τα χρήματα που δεν εισέπραξε στις 11 Σεπτεμβρίου! Δικαιολογημένα πολύ πιο «ελαφριά» ποινή.

Τέλος. η Άρσεναλ Κιέβου θα πληρώσει 75.000 ευρώ πρόστιμο. Τα 30.000 ευρώ είναι με αναστολή και θα πρέπει η ουκρανική ομάδα να τα καταβάλλει μόνο αν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 ο σύλλογος δεν συμμορφωθούν…

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr