Home SPORTS NEWS Σούπερ Μπουρκίνα Φάσο (video)

Σούπερ Μπουρκίνα Φάσο (video)


Μεγάλες στιγμές ζει η Μπουρκίνα Φάσο, καθώς έκανε τη μεγάλη έκπληξη, παίρνοντας την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κόπα Άφρικα, αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2 (1-1 η παράταση και η κανονική διάρκεια) τη Γκάνα! Θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τη Νιγηρία…

Η Μπουρκίνα Φάσο έκανε τη μεγάλη έκπληξη, και μετά τη Ζάμπια (στη φάση των ομίλων) και το Τόγκο (στους «8»), πέταξε εκτός και τους «Υπεραετούς», αν και στο 117’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πιτρόιπα. Επίσης, να θυμίσουμε πως από τον αγώνα με τη Ζάμπια, έχε τεθεί νοκ άουτ και ο αρχισκόρερ Τραορέ…

Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Ο Βακάσο στο 13’ έκανε το 1-0 για τη Γκάνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Μπουρκίνα Φάσο δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με τον Μπανσέ στο 60’. Μέχρι το 90’ δεν άλλαξε κάτι και οδηγηθήκαμε στην παράταση. Στο 117’ η Μπουρκίνα Φάσο… έχασε και τον Πιτρόιπα (ο άσος της Ρεν αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη), αλλά… κράτησε! Έτσι, τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες της Μπουρκίνα Φάσο ήταν πιο ψύχραιμοι και νίκησαν με 3-2 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς!

Οι συνθέσεις…

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Ντιακιτέ, Παναντετιγκουίρι, Κονέ, Κουλιμπαλί, Καμπορέ, Ρουάμπα, Κόφι (92’ Τραορέ), Κονέ, Μπανσέ, Πιτρόιπα, Νακούλμα.
ΓΚΑΝΑ: Νταούντα, Παντσίλ (10’ Ασάντε), Βορσά, Αφούλ, Μπογιέ, Ασαμόα, Μουμπάρακ (102’ Κλότι), Ραμπιού (47’ Μπόατενγκ), Μπαντού, Γκιάν, Ατσού.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr