Home SPORTS NEWS Ταξίδι στ’ αστέρια με χρώμα…ελληνικό!

Ταξίδι στ’ αστέρια με χρώμα…ελληνικό!


Το champions league επιστρέφει και πάλι στη ζωή μας και εμείς είμαστε έτοιμοι να το υποδεχτούμε με όλες τις τιμές που του αρμόζουν. Η αυλαία της φάσης των “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανοίγει απόψε με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις.

Στο “Celtic Park” της Γλασκώβης, η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά θα φιλοξενήσει (21:45) την Γιουβέντους του Αντρέα Πίρλο και του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Μετά την εντυπωσιακή τους πορεία στους ομίλους, στην επανεμφάνισή τους έπειτα από πέντε χρόνια στη διοργάνωση, οι Κέλτες δείχνουν πως θέλουν να συνεχίσουν να εκπλήσσουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο τεχνικός της ομάδας, Νιλ Λένον, “πονοκεφαλιάζει” με τη συμμετοχή του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αλλά και του Εμίλιο Ιζαγκίρε που είναι επίσης τραυματίας.

Αρκετά προβλήματα καλείται να διαχειριστεί και ο Αντόνιο Κόντε, καθώς ο τεχνικός της “Γηραιάς Κυρίας” δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο και τραυματία Τζόρτζιο Κιελίνι, αλλά και στους Ντε Τσέλιε, Πέπε και Μπέντνερ. Μετά την “κοιλιά” που έκανε στο Καμπιονάτο, η Γιουβέντους μετέτρεψε σε περίπατο το πρόσφατο ντέρμπι με τη Φιορεντίνα και απόψε θα επιδιώξει να φύγει μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Σκωτία ενόψει βέβαια και της ρεβάνς της 6ης Μαρτίου στο Τορίνο.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά τέσσερις φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την περίοδο 1981/2, η Σέλτικ είχε επικρατήσει εντός έδρας με 1-0 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ενώ η “Γιούβε” είχε “απαντήσει” στην Ιταλία με νίκη 2-0.

Πριν από 11 χρόνια Σέλτικ και Γιουβέντους αναμετρήθηκαν ξανά στους ομίλους του Champions League με τους Ιταλούς να επικρατούν στην έδρα τους με 3-2 και να γνωρίζουν την ήττα με 4-3 στην Γλασκώβη.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

Στη “μάχη” των “16” ρίχνεται και η Βαλένθια του “δικού μας”, Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο “Μεστάγια”, οι “νυχτερίδες” των πολλών οικονομικών προβλημάτων θα υποδεχτούν τους…πλούσιους της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως επειδή τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα τα προγνωστικά μένουν απ’ έξω.

Ο Βάσκος τεχνικός αντιμετωπίζει μόνο ένα αγωνιστικό πρόβλημα καθώς εκτός πλάνων του είναι ο τμωρημένος Αντόνιο Μπαραγκάν. Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει δύο σημαντικές απουσίες καθώς οι Τιάγκο Σίλβα και Τιάγκο Μότα έχουν τεθεί νοκ άουτ λογω τραυματισμών.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Πάολο Ταλιαβέντο.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων, οι οποίες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε επίσημο ματς, θα γίνει στις 6 Μαρτίου στο “Παρκ Ντε Πρενς”.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr