Home SPORTS NEWS Όλοι στο… πλευρό του Γκασκόιν

Όλοι στο… πλευρό του Γκασκόιν


Ο Πολ Γκασκόιν πέταξε ήδη για της ΗΠΑ για να νοσηλευτεί σε κλινική, καθώς, όπως είπε και ο μάνατζερ του χρειάζεται άμεσα βοήθεια, με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω του αλκοόλ, και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πρώην άσος έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλη την Αγγλία και όχι μόνο…


Μία μετά το συγκινητικό άρθρο του Άλαν Σίρερ στην εφημερίδα «Sun» μέσω του οποίου έγραψε στον «Γκάζα»… «Μην μας αφήσεις φίλε», έγινε γνωστό πως το σύνολο της δαπάνης στην συγκεκριμένη κλινική, που ανέρχεται σε περίπου 40 χιλιάδες ευρώ, θα καταβληθεί από φίλους του, Γκασκόιν. Μεταξύ των οποίων είναι ο διάσημος DJ Κρις Έβανς, ο πρώην συμπαίκτης του, Γκάρι Λίνεκερ, ο πρώην παίκτης του κρίκετ, Ρόνι Ιράνι και ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν.

Η συγκεκριμένη κλινική ειδικεύεται στη θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων και βρίσκεται στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Εκεί ο «Γκάζα» θα περάσει μερικούς από τους επόμενους μήνες της ζωής του, προσπαθώντας να επανορθώσει τη ζημία που έχει προκαλέσει στον οργανισμό του η κατάχρηση του αλκοόλ.
Διαβάστε εδώ το συγκλονιστικό άρθρο του Άλαν Σίρερ για τον Πολ Γκασκόιν:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν με πήραν τηλέφωνο στις 27 Νοεμβρίου του 2011 και μου είπαν πως ο Γκάρι Σπιντ ήταν νεκρός. Τον είχα συναντήσει την προηγούμενη μέρα και δεν είχε κάτι πάνω του που θα μπορούσα να είχα προσέξει. Ηταν ο ίδιος Γκάρι. Τι έγινε μετά, απλά δεν ξέρω (σ.σ ο Σπιντ αυτοκτόνησε). Δεν θέλω όμως να με πάρουν ξανά τηλέφωνο και να πουν πως η ζωή ενός άλλου φίλου τελείωσε τόσο άδοξα. Η διαφορά με τον Γκάζα είναι πως τα σημάδια είναι ολοφάνερα εδώ και καιρό.
Για όσους βιάζονται να κριτικάρουν έναν παίκτη που τα είχε όλα στα πόδια του και τα έχασε, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Ο Γκάζα έχει παλέψει πολύ σκληρά να νικήσει τους προσωπικούς του δαίμονες και ταξίδεψε ως την Αμερική για θεραπεία….Δυστυχώς η μάχη αυτή είναι πολύ πιο δύσκολη από όλες όσες έχει δώσει εντός γηπέδων. Αυτές τις μάχες τις λάτρευε, τις απολάμβανε και του έδιναν χαρά όχι πόνο. Δεν είχε πρόβλημα με αυτές είχε το χάρισμα να τις αντιμετωπίσει. Ο Γκάζα που όλοι θέλουμε να θυμόμαστε είναι αυτή με το φρέσκο και χαμογελαστό πρόσωπο. Το παιδί που αγαπούσε το ποδόσφαιρο και δεν είχε κανένα άγχος και καμία ανησυχία….Για όσους δεν θυμούνται το ταλέντο του στα καλύτερα του, απλά σκεφτείτε τον Μέσι με την μπάλα στα πόδια. Ηταν σαν ένας νοτιοαμερικάνος μπαλαδόρος στο σώμα ενός Geordie (σ.σ έτσι λέγονται οι κάτοικοι του Νιούκαστλ).
Έφερε στο αγγλικό ποδόσφαιρο κάτι που κανείς άλλος από την γενιά του δεν μπόρεσε. Εάν τον είχες συμπαίκτη, όπως εγώ στην Αγγλία τον ήθελες δίπλα σου. Μας έδινε πολλά και εκτός γηπέδου. Τουρνουά όπως το Euro ’96 και όλα τα ταξίδια με την εθνική μπορούν να έχουν ορισμένες βαρετές στιγμές. Όχι με τον Γκάζα τριγύρω. Σε χαλάρωνε σε έκανε να γελάς. Επιπλέον είναι το πιο γενναιόδωρο άτομο που έχω γνωρίσει. Θα έκανε τα πάντα για τον οποιονδήποτε. Εάν ένας νέος παίκτης ερχόταν στην εθνική και ήταν νευρικό ή αγχωμένος, αμέσως ο Γκάζα θα τον προστάτευε και όλα θα ήταν εντάξει.
Όμως όταν έπαιζε ήταν πάντα σοβαρός. Πάντα πριν τα παιχνίδια φώναζε `Εμπρός Αγγλία’. Όμως έκανε και κάποια πράγματα στην ζωή του που θα μετανιώσει. Πάντα ξέραμε πως η ζωή μετά την απόσυρση από τα γήπεδα θα ήταν πιο δύσκολη για τον Γκάζα από ότι σε μας τους υπόλοιπους.
Ημουν εκεί στην αρχή της κάτω βόλτας όταν ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκλεν Χοντλ του είπε πως δεν θα είναι στην αποστολή για του Μουντιάλ της Γαλλίας. Τρελάθηκε γιατί του στερούσαν το μόνο πράγμα που αγαπούσε, να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο…. Κοιτώντας πίσω, αρχίσαμε να διακρίνουμε πως η συμπεριφορά του ήταν αυτοκαταστροφική καθώς κάπνιζε και έπινε. Εκτοτε, όσο οι προβολείς έσβηναν, ολοένα και λοξοδρομούσε…..
Ο Γκάζα έχει παλέψει σκληρά επειδή η ασπίδα προστασίας που του έδινε το ποδόσφαιρο από τους προσωπικούς του δαίμονες έχει χαθεί εδώ και καιρό. Είναι εύκολο να πει κανείς πως πρέπει να τον βοηθήσει η ομοσπονδία ή Ενωση Ποδοσφαιριστών αλλά πιστέψτε με όλοι μας, όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου προσπαθήσαμε. Εχει το τηλέφωνο μου και μπορεί να με πάρει ότι ώρα θέλει. Το πρόβλημα του είναι πέρα από το ποδόσφαιρο. Εχει σημαντικό πρόβλημα με το ποτό και εάν π.χ του δοθεί μια θέση στις ακαδημίες της Νιούκαστλ, αυτό δεν θα τον βοηθήσει. Χρειάζεται να ζητήσει ξανά βοήθεια και να προσπαθήσει επίμονα ξανά και ξανά.
Οι φωτογραφίες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες είναι για λύπηση. Όμως ελπίζω να τον δούμε να χαμογελάει και πάλι. Παρά τους δαίμονες παραμένει ο καλός, γενναιόδωρος και αστείος Γκάζα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το παλέψει. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι να ξέρει πως έχει την αγάπη του κόσμου. Εκανε τον γελοίο γιατί ήθελε να τον αγαπούν και ίσως τώρα να νομίζει πως ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα. Είναι λάθος. Ολο το έθνος νοιάζεται και δεν θέλουμε να σε χάσουμε φίλε».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr