Home SPORTS NEWS Άγγιξε το θαύμα η Άρσεναλ! (video)

Άγγιξε το θαύμα η Άρσεναλ! (video)


Δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή η Άρσεναλ στην Βαυαρία. Όπως και να χει η τρομαγμένη Αλιάνζ Αρίνα αποτέλεσε το καλύτερο εύσημο για τους παίκτες του Βενγκέρ, οι οποίοι το πίστεψαν και έφτασαν μία ανάσα από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε η Άρσεναλ. Γκολ με το καλησπέρα με τον Ζιρού να νικά στο 3′ τον Νόιερ από την ασίστ του Γουόλκοτ. Ο Χάινκες δεν μπορούσε αν το πιστέψει, ο Βενγκέρ χαμογέλασε ελαφρά,. Οι κανονιέρηδες από το πουθενά αποκτούσαν ελπίδες. Έστω και αμυδρές.

Η Μπάγερν βγήκε συγκρατημένα στην επίθεση και απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ. Δεν μπόρεσαν οι Βαυαροί να φτιάξουν την μεγάλη φάση. Αναμφισβήτητα νικήτρια η Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο, στο κομμάτι τακτική. Το 0-1 ήταν το ένα πρόβλημα για την Μπάγερν. Επιπρόσθετα, ο Χάινκες είχε να αντιμετωπίσει τον δισεπίλυτο γρίφο που έθετε ο Αλσατός με παίκτες που μάρκαραν σωστά που δεν έχασαν τις θέσεις τους στο γήπεδο και που προοδευτικά το πίστευαν όλο και πιο πολύ.

Ίδια εικόνα στο δεύτερο μέρος. Η Άρσεναλ δεν κινδύνευε σημαντικά και έψαχνε το γκολ που θα κάνει ροντέο το ματς. Τα μακρινά σουτ της Μπάγερν (ήταν πολλά) αποτέλεσαν εύκολη λεία τις περισσότερες φορές για τον Φαμπιάνσκι. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι γέμιζαν με άγχος, προϊόν της εξαιρετικής εμφάνισης των «κανονιέρηδων».

Ο εκνευρισμός των Βαυαρών χτύπησε κόκκινο στο 85′. Πρώτο κόρνερ για την Άρσεναλ και ο Κοσιελνί με κεφαλιά κάρφωνε για δεύτερη φορά την Μπάγερν. Η Άρσεναλ έψαχνε ένα γκολ στην …κίτρινη από το άγχος Αλιάνζ Αρίνα. Δεν κατάφερε η ομάδα του Βενγκέρ να στείλει την μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή του Νόιερ. Όπως και να χει τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν άκρως βασανιστικά για τους γηπεδούχους και αυτό ήταν το …ηθικό κέρδος από την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Βενγκέρ.

Ο Χάινκες και οι παίκτες του την πάτησαν και στην επόμενη φάση θα είναι σίγουρα πιο προσεκτικοί. Μετά το σφύριγμα της λήξης, οι πανηγυρισμοί των Βαυαρών έμοιαζαν περισσότερο με αντιδράσεις ανακούφισης, παρά με έκρηξη χαράς…

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λουίζ Γκουστάβο, Κρόος (80′ Τιμοστσούκ), Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (73′ Μάριο Γκόμεθ).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ (72′ Ζερβινιό), Ροζίτσκι, Καθόρλα, Γουόλκοτ (72′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Ζιρού.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr