Home SPORTS NEWS Γίνονται θαύματα; (video) Μπάγερν-Άρσεναλ (21:45)

Γίνονται θαύματα; (video) Μπάγερν-Άρσεναλ (21:45)


Την τύχη να παρακολουθήσουμε μια μεγάλη ανατροπή είχαμε το βράδυ της Τρίτης. Και εκτός από εμάς την παρακολούθησαν και οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, οι οποίοι απόψε το βράδυ (21:45) καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη και…επικίνδυνη αποστολή. Να πετύχουν τρία γκολ μέσα στην “Allianz Arena” (να μην δεχτούν κανένα), να συντρίψουν όλα τα προγνωστικά και να πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των “8” του champions league.

Επειδή όμως μεγάλες ανατροπές σπάνια γίνονται (βλ.Μπαρτσελόνα) και η ποδοσφαιρική πραγματικότητα τις περισσότερες φορές είναι…σκληρή, ας προσγειωθούμε. Η Μπάγερν Μονάχου είναι το απόλυτο αφεντικό σε αυτή τη “μονομαχία” με τους “κανονιέρηδες” και το μόνο που έχουν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Γιουπ Χάινκες είναι να υπερασπιστούν την…προίκα του 3-1 που με εντυπωσιακό τρόπο απέκτησαν στο “Emirates”.

Οι Βαυαροί πρέπει να θεωρούν δεδομένη την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος καθώς βρίσκονται στο +20 από την δεύτερη Ντόρτμουντ εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος, και από τη στιγμή που βρίσκονται μέσα και στους τρεις μεγάλους στόχους ποιος μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα να ονειρεύονται το τρεμπλ; Ο Χάινκες αντιμετωπίζει αρκετά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα καθώς νοκ άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Ριμπερί και Μπαντστούμπερ αλλά και οι τιμωρημένοι Ζερόμ Μπόατενγκ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

«Δεν είναι ακατόρθωτο», δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα εκφράζοντας την αισιοδοξία που επικρατεί στο “στρατόπεδο” των Λονδρέζων για τη μεγάλη ανατροπή. Η Άρσεναλ έχει ως μοναδικό στόχο την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου καθώς έχει μείνει…μίλια μακριά από το κυνήγι του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ και ταξίδεψε ξεκούραστη στη Γερμανία καθώς δεν υπήρχε αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο στο Νησί.

Ο Αλσατός τεχνικός προετοιμάζει τα πλάνα του για το αποψινό ματς χωρίς να υπολογίζει στους Σανιά, Γουίλσιρ και Ποντόλσκι.

Μπάγερν και Άρσεναλ είχαν συναντηθεί ξανά την περίοδο 2004-5 με τους Γερμανούς να επικρατούν με 3-1 εντός έδρας και να παίρνουν την πρόκριση για τους “8” παρά την ήττα τους με 1-0 στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στη δεύτερη φάση των ομίλων η Μπάγερν επικράτησε στο Μόναχο με 1-0 και απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Νησί.

10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα μετράει η ομάδα του Μονάχου ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Άρσεναλ έχει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες επί γερμανικού εδάφους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr