Home SPORTS NEWS Καυτά «Σπιρούνια» στο Europa! (Video)

Καυτά «Σπιρούνια» στο Europa! (Video)


Μάγεψε η Τότεναμ με μπροστάρη τον Μπέιλ και καταιγιστικό ποδόσφαιρο καθηλώνοντας την Ίντερ με 3-0. Μεγάλες νίκες για Λάτσιο, Βασιλεία, Φενέρ και Στεάουα. Όλα τα γκολ!

 

Η νύχτα των “σπιρουνιών”

 Αγριεμένη η Τότεναμ από την αρχή δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην Ίντερ. Το Γουάιτ Χαρτ Λέιν ήταν …κατηφορικό με αποτέλεσμα στο σκορ μόλις στο 19′ να είναι 2-0. Ξανά γκολ ο Μπέιλ, αυτό που άνοιξε τον δρόμο της νίκης για να φτάσει η Τότεναμ στο τελικό 3-0. Μοναδικό μελανό σημείο η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Μπέιλ για θέατρο και χάνει την ρεβάνς. Κατώτερη των περιστάσεων η Ίντερ.

Οι συνθέσεις
Τότεναμ: Φρίντελ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, Ασσού-Εκοτό, Γουόκερ, Λένον (82’ Νόουτον), Ντεμπελέ (64’ Λίβερμορ), Πάρκερ, Μπέιλ, Σίγκουρντσον (71’ Χόλτμπι), Ντεφό 
Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ζανέτι, Κίβου, Περέιρα, Ρανόκια, Ζουάν (46’ Παλάσιο), Καμπιάσο, Γκαργκάνο, Άλβαρεζ (67’ Ζόναθαν), Κόβατσιτς (56’ Γκουαρίν), Κασάνο

 Ελθέτω η …Βασιλεία της

Σε πολύ κλειστό ματς η Βασιλεία κατάφερε να πετύχει τον αντικειμενικό της στόχο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με γκολ του Ντίαζ στο 83′ και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (Φράι 90+4′) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ελβετοί έθεσαν τις βάσεις της πρόκρισης με καθαρή νίκη 2-0 απέναντι στην Ζενίτ. Τώρα το άγχος μετατίθεται στην πλευρά των Ρώσων, οι οποίοι θα έχουν δύσκολο έργο στην έδρα τους.

Οι συνθέσεις
Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Παρκ Τζο Χο, Π. Ντέγκεν, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Ντ. Ντέγκεν (62’ Σταϊνχόφερ), Σέρεϊ Ντίε (69’ Ελνένι), Ντίαζ, Σαλάχ, Καμπράλ, Ζουά (79’ Α. Φράι) 
Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Λόμπαρτς, Λουίς Νέτο, Χούμποκαν, Ρόντιτς, Σιρόκοφ, Σέμακ (46’ Φαϊζούλιν), Ντενίσοφ, Βίτσελ, Ντάνι (82’ Κερζάκοφ), χουλκ

 Άχαρο 0-0 βολικό για την Ρούμπιν

Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες. Ο Μπερντίεφ διάβασε καλά το παιχνίδι της Λεβάντε, δεν έπεσε στην παγίδα της και θα μπορούσε να είχε πάρει το ματς αν ο Ρόντον δεν σημάδευε το δοκάρι στο 83′. Όπως και να χει οι Ρώσοι πλέον έχουν το προβάδισμα.

Οι συνθέσεις
Λεβάντε: Νάβας, Ναβάρο, Χουανφράν, Μπαγιεστέρος, Πέδρο Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Μίτσελ, Ντιόπ (68’ Ρίος), Ρούμπεν Γκαρσία (80’ Χουάνλου Γκόμεζ), Μάρτινς. 
Ρούμπιν: Ρουζίκοφ, Κουζμίν, Ανσαλντί, Μαρκάνο, Σαρόνοφ, Ορμπάιθ, Κασάεφ (57’ Καλεσίν), Ερεμένκο, Καραντενίζ, Νάτσο, Ροντόν (85’ Ντιάντιν).

Προβάδισμα για Μπενφίκα

Δύσκολες στιγμές πέρασε η άμυνα της Μπενφίκα στα τελευταία λεπτά. Μεγάλη πίεση άσκησαν οι Γιρονδίνοι στο τελευταίο δεκάλεπτο. στο Ντα Λουζ αλλά η Μπενφίκα άντεξε, κρατώντας το 1-0 που διαμορφώθηκε με καταπληκτικό γκολ του Ροδρίγκο στο 20′.

Οι συνθέσεις 
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Ροντερίκ, Γκαϊτάν, Μάρτινς, Αλμέιδα, Καρντόζο, Μελγκαρέχο, Τζον, Ροντρίγκο.

Μπορντό (Φράνσις Ζιλό): Καρασό, Ενρίκε, Τρεμουλινάς, Μαριάνο, Σανέ, Πλαζίλ, Φομπρέ, Μπελάι, Ομπρανιάκ, Σέρτιτς, Ρόλαν.

«Ζεστή» ισοπαλία για Νιουκάστλ

Όρθια… στάθηκε η Νιουκάστλ στο «Λουζνίκι» της παγωμένης Μόσχας, καθώς πήρε 0-0 και έτσι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, με τη ρεβάνς στην Αγγλία…
Όσες φορές απείλησαν οι δυο ομάδες ήταν με σουτ, με τον Ετό να είναι πιο «ζεστός» από πλευράς Ρώσων, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους. Οι «καρακάξες» μπορούσαν μάλιστα να φτάσουν και στο γκολ στο τέλος με τον Μπεν Αρφά… Για την Ανζί αποχώρησε τραυματίας ο Γουίλιαμ στο 23’…

Οι συνθέσεις
ΑΝΖΙ: Γκαμπούλοφ, Εσένκο (90’ Λογκασόφ), Ζοάο Κάρλος, Εβέρτον, Ζιρκόφ, Ντιαρά, Ζουσιλέι, Αχμέντοφ, Γουίλιαν (λ.τ. 23’ Τραορέ), Σατόφ (84’ Καρσελά), Ετό.
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Σίμπσον, Εμπιβά, Περτς, Αϊνταρά, Ανίτα (75’ Σ.Τέιλορ), Καμπάιγ (84’ Τιοτέ), Μαρβό, Σισοκό, Ομπερτάν, Μπεν Αρφά (64’ Αμεόμπι).

Προβάδισμα η Στεάουα με Τσέλσι 
Η Στεάουα κατάφερε και νίκησε 1-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι στο Βουκουρέστι με εκτέλεση πέναλτι του Ρουσέσκου, και έτσι έχει βάλει… δύσκολα στους «μπλε» εν όψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»…
Οι συνθέσεις: 
ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Ταταρουσάνου, Ζουκαλά, Πίντιλι (58’ Πρεπελίτα), Τσίπτσιου, Τάνας (82’ Λεάντρο), Λατοβλέβιτσι, Ράπα, Σίρισες, Ρουσέσκου (90’ Γκάρδος), Μπουρσεάνου, Πόπα.
τσελσι: τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Λουίζ, Μπέρτραντ, Μπεναγιούν (64’ Μάτα), Μίκελ, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Αζάρ (75’ Μαρίν), Τόρες.

Νίκη για «Φενέρ»
Πολύ σημαντική με 1-0 κατάφερε και πήρε η Φενέρμπαχτσε στην Τσεχία και στη πολύ δύσκολη έδρα της Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία. Η τουρκική ομάδα επικράτησε με γκολ του Ουεμπό στο 81’…
Οι συνθέσεις:
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Κοζάσιτσκ, Πρότσκα, Ρέζνικ, Σισοβσκί, Κολάρ, Χόρβατ, Κοβάρικ, Νταριντά, Μπάκος, Ντούρις.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ντεμιρέλ, Γιόμπο, Ζίγκλερ, Γκονούλ, Ιρτεγκούν, Σαχίν, Τοπάλ, Μπαρόνι, Κάουτ, Σο, Γουεμπό.

Μεγάλο «διπλό» η Λάτσιο
Μεγάλη νίκη-η πρώτη επί γερμανικού εδάφους-πήρε και η Λάτσιο με 2-0 στη Στουτγάρδη, με τέρματα των Έντερσον και Ονάζι, με τον 20άχρονο Νιγηριανό άσος να σκοράρει στο ντεμπούτο του στην 11άδα. Οι «λατσιάλι» συνεχίζουν αήττητοι στην Ευρώπη. Στον προηγούμενο γύρο η ιταλική ομάδα πήρε 3-3 εκτός από τη Γκλάντμπαχ…
Οι συνθέσεις: 
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ούλριχ, Σακάι, Τάσκι, Μπόκα, Ρούντιγκερ, Κβιστ (55’ Χάρνικ), Τραορέ, Γκέτνερ, Οκαζάκι, Μαξίμ (41’ Χάιναλ), Μακέντα (90+3’ Χολτζχάουζερ).
λατσιο: Μαρκέτι, Σιανί, Παρεϊρίνια, Λούλιτς, Ραντού, Έντερσον (64’ Λεντέσμα), Ερνάνες (72’ Γκονζάλες), Ονάτζι, Τσανά, Καντρέβα, Κόζακ (85’ Φλόκαρι).

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr