Home SPORTS NEWS Οι 10 πιο ηχηρές μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ! (photos)

Οι 10 πιο ηχηρές μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ! (photos)


Πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία του αγγλικού και κατ’ επέκταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αν ορισμένοι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη είχαν ακολουθήσει διαφορετικό…δρόμο; Τι θα συζητούσαμε σήμερα αν ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε πάει στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ; Ποια θα ήταν η πορεία της Λίβερπουλ αν οι “κόκκινοι” δεν είχαν αρνηθεί να καλύψουν την αμοιβή που ζητούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Τι θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον “μεγάλο” Ερίκ Καντονά και πόσο θα είχε αλλάξει ο Ζινεντίν Ζιντάν την πορεία της Μπλάκμπερν ή της Νιούκαστλ;

Η αγγλική εφημερίδα SUN παρουσιάζει τις 10 πιο ηχηρές μεταγραφές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι οποίες έφτασαν μια ανάσα από την ολοκλήρωσή τους όμως, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ για πολλούς και περίεργους λόγους…

10. Γιάγια Τουρέ
Από την Μπέβερν στην Άρσεναλ – 2003

Ο Τουρέ αγωνίστηκε με τον αδελφό του στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν κοντά στο να σμίξουν αρκετά χρόνια πριν. Κι αυτό γιατί ο Αρσέν Βενγκέρ ήθελε να φέρει τον 20χρονο τότε Γιάγια στην Άρσεναλ για 10 χρόνια. Όμως, το αφεντικό των «κανονιέρηδων» δεν εντυπωσιάστηκε και πολύ από την απόδοση του ποδοσφαιριστή σ’ ένα φιλικό με την Μπαρνέτ.

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Γιάγια όμως υπήρχε πρόβλημα με το γεγονός ότι έπρεπε να περιμένουμε πολύ για να πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Ο Τουρέ αποδείχτηκε ανυπόμονος και πήγε τελικά στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ», είχε δηλώσει ο Βενγκέρ.

Ο Τουρέ αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό, Μονακό και Μπαρτσελόνα και το 2010 μεταγράφηκε στη Σίτι.

«Ήμουν νέος, άπειρος και δεν κατηγορώ την Άρσεναλ για την απόφαση που πήρε τότε».

9. Μίκαελ Λάουντρουπ
Από την Μπρόντμπι στη Λίβερπουλ – 1993

Ο θρυλικός Δανός μέσος βρέθηκε μια ανάσα από τη Λίβερπουλ το 1983, όμως όταν οι «κόκκινοι» απαίτησαν τετραετές συμβόλαιο και όχι τριετές που είχε συμφωνηθεί αρχικά, ο Λάουντρουπ αρνήθηκε και μετακόμισε στο Τορίνο για τη Γιουβέντους.

«Είχαμε συμφωνήσει και ήρθα στην Αγγλία με τον πατέρα μου για να συζητήσω με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ. Δώσαμε τα χέρια για τριετές συμβόλαιο και έφυγε θεωρώντας πως η μεταγραφή έχει κλείσει. Όμως, δύο εβδομάδες αργότερα μου είπαν πως ήθελαν να μου προσφέρουν τις ίδιες απολαβές αλλά για τέσσερα χρόνια επειδή ήμουν νεαρός και χρειαζόμουν χρόνο. Απογοητεύτηκα γιατί παρά το γεγονός ότι δεν είχα υπογράψει, είχαμε έρθει σε συμφωνία. Αποφάσισα να μην δεχτώ και ο κόσμος είπε πως είμαι τρελός. Ένιωσα απλά πως η συμφωνία είναι συμφωνία και οι άνθρωποι πρέπει να μένουν σε αυτά που αποφασίζουν».

8. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Από τη Μάλμε στην Άρσεναλ – 2000

Ο Σουηδός επιθετικός είχε βρεθεί στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ το 2000 για να συζητήσει τη μεταγραφή του από τη Μάλμε. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής είχε φωτογραφηθεί και με τη φανέλα με το Νο9 των «κανονιέρηδων» και η μεταγραφή του έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών είχε συμφωνηθεί. Όμως, ο Σουηδός ένιωσε…παραμελημένος από τον Βενγκέρ και αποφάσισε να φύγει. Υπέγραψε στον Άγιαξ την επόμενη σεζόν την ώρα που η Άρσεναλ έδινε 8 εκ. για τον Φράνσις Τζέφερς.

«Ο Αρσέν μου έδωσε τη φανέλα με το Νο9 και το όνομά μου και ήμουν τόσο χαρούμενος. Έτσι λοιπόν, τον περίμενα να έρθει και να με πείσει να υπογράψω όμως δεν τον προσπάθησε ποτέ. Στην πραγματικότητα δεν μου έκανε σοβαρή προσφορά και ήταν πιο πολύ σαν “θέλω να δω πόσο καλό είσαι. Θα σε δοκιμάσουμε”. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ο Ζλάταν.

Λίγο διαφορετική είναι η εκδοχή του Αλσατού τεχνικού: «Του ζήτησαν να προπονηθεί λίγο με την πρώτη ομάδα και δεν ήθελε να το κάνει».

7. Αντρέι Σεφτσένκο
Από την Ντιναμό Κιέβου στη Γουέστ Χαμ – 1994

Όταν ο Ουκρανός επιθετικός αγωνιζόταν στην Ντιναμό, είχε ζητηθεί με κάπως περίεργο τρόπο από τον τότε προπονητή της Γουέστ Χαμ, Χάρι Ρέντναπ, να του ρίξει μια ματιά.

«Ήμουν στη Γουέστ Χαμ και μαζί με τον Φρανκ Λάμπαρντ τον πρεσβύτερο, μας είχαν πλησιάσει δύο κακοποιοί, οι οποίοι έκαναν κάποιες δουλειές στην Ουκρανία. Ήμασταν τόσο φοβισμένοι που συμφωνήσαμε να δούμε κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς έπαιξε κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Μπαρνέτ και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Μας ζήτησαν ένα εκατομμύριο λίρες γι’ αυτόν και ο Φρανκ είπε πως ήταν πολλά. Έτσι, τον αφήσαμε να φύγει και κατηγορώ τον Φρανκ γι’ αυτό. Το όνομά του ήταν Αντρέι Σεφτσένκο».

6. Ντιντιέ Ντρογκμπά
Από τη Λε Μαν στην Άρσεναλ – 2002

Ακόμα μια μεγάλη μεταγραφική απώλεια για τον Αρσέν Βενγκέρ, ήταν ο Ντιντιέ Ντρογμπά. Ο προπονητής της Άρσεναλ ¨παρακολουθούσε¨τον Ιβοριανό, όταν ο τελευταίος αγωνιζόταν στη γαλλική Λε Μαν. Όμως, ο Βενγκέρ είπε «όχι» στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να τον αποκτήσει με μόλις 100.000 λίρες. Δύο χρόνια αργότερα ο Ντρογμπά μεταγράφηκε στην Τσέλσι από τη Μαρσέιγ έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ.

«Τον παρακολουθούσαμε προσεχτικά όταν αγωνιζόταν στη Λε Μαν και δεν ήμασταν οι μοναδικοί. Όμως, κρίναμε πως δεν ήταν ολοκληρωμένος. Ήταν λάθος όμως όταν είσαι στον χώρου του ποδοσφαίρου, όλοι μπορούν να καταλάβουν. Είχαμε τον Τιερί Ανρί. Είπαμε ότι θα παρακολουθούσαμε την εξέλιξη του Ντρογμπά και ποτέ δεν τον απορρίψαμε».

5. Άλαν Σίρερ
Από τη Σαουθάμπτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 1992

Ο “μεγάλος” Άλαν Σίρερ «σνόμπαρε» την Γιουνάιτεντ για την αγαπημένη του Νιούκαστλ το 1996. Όμως είναι λιγότερο γνωστό πως ο Άγγλος επιθετικός θα μπορούσε να είχε μετακομίσει στο Ολντ Τράφορντ, τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου αγωνιζόταν στη Σαουθάμπτον και με τα γκολ του είχε γίνει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο Νησί.

«Υπήρχε ενδιαφέρον από τη Γιουνάιτεντ, όμως μου είπαν πως θα έπρεπε να περιμένω 3-4 εβδομάδες προκειμένου να πάρω όλα τα χρήματα μαζεμένα. Ένιωσα πως αν με ήθελαν πραγματικά τότε θα ερχόντουσαν και θα με έπαιρναν αμέσως. Είχα ήδη μιλήσει και με την Μπλάκμπερν και είχα πει στον Κένι Νταλγκλίς, τον Ρέι Χάρφορντ και τον Τζακ Γουόκερ ότι θα τους απαντούσα σε τέσσερις ημέρες και η απάντησή μου ήταν “ναι”».

4. Κριστιάνο Ρονάλντο
Από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Λίβερπουλ – 2003

Ο Ζεράρ Χουλιέ δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αποκτήσει τον Ρονάλντο όταν ήταν προπονητής της Λίβερπουλ το 2003. Ο Γάλλος αποκάλυψε πως οι «κόκκινοι» δεν δέχτηκαν τις οικονομικές απαιτήσεις του Πορτογάλου για τον λόγο ότι είχαν ήδη τον Χάρι Κιούελ. Το καλοκαίρι ο Ρονάλντο μετακόμισε στο Ολντ Τράφορντ έναντι 12,24 εκατομμυρίων ευρώ.

«Τον είδα στο τουρνουά Κ-21 της Τουλόν, όπου πήγαμε ειδικά γι’ αυτόν. Όμως υπήρχε οικονομική διαφορά και δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τον μισθό που ζητούσε. Τότε, η Γιουνάιτεντ έπαιξε ένα φιλικό με τη Σπόρτινγκ και όλοι είπαν στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: “Πρέπει να τον αποκτήσεις”. Αποφάσισα να μην δεχτώ τις οικονομικές του απαιτήσεις γιατί πίστευα ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στα αποδυτήρια της ομάδας».

3. Ερίκ Καντονά
Από τη Νιμ στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ – 1992

Ο Καντονά έγινε θρύλος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως θα μπορούσε να είχε γίνει κάλλιστα ήρωας του Χιλσμπορο. Ο προπονητής της Σέφιλντ, Τρέβορ Φράνσις, κάλεσε τον Γάλλο στην Αγγλία. Όμως, ο Φράνσις τα…κατέστρεψε όλα όταν ζήτησε από τον Καντονά να …δοκιμαστεί προκειμένου να αποδείξει την αξία του.

«Δεν με κάλεσε για να δοκιμαστώ. Ήμουν εκεί για μια εβδομάδα και πίστευα ότι βρισκόμουν εκεί για να υπογράψω. Ο δικηγόρος μου ήταν επίσης εκεί και συζήτησε προκειμένου να βρεθεί λύση για το συμβόλαιό μου. Προπονήθηκα και αγωνίστηκε σε ένα φιλικό. Νικήσαμε 4-3 και πέτυχε τρία γκολ. Μετά από μία εβδομάδα, μου ζήτησε να δοκιμαστώ για ακόμα μία εβδομάδα. Ήμουν ένας διεθνής ποδοσφαιριστής και η Σέφιλντ ήθελε περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει για εμένα. Αυτός δεν ήταν ένας καλός τρόπος για να επέλθει συμφωνία».

2. Ζινεντίν Ζιντάν
Από τη Μπορντό σε Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ – 1995/1996

Υπήρξε μια εποχή που η Μπλάκμπερν ήταν η «Βασίλισσα» στην Αγγλία. Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο προπονητής των Ρόβερς, Κένι Νταλγκλίς, ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του τον Γάλλο “μαέστρο”.

Όμως, ο πρόεδρος Τζακ Γουόκερ, είπε την θρυλική ατάκα: «Γιατί θέλεις να πάρεις τον Ζιντάν όταν έχεις τον Τιμ Σέργουντ;».

Σύμφωνα με τον μάνατζερ Μπάρι Σίλκμαν, ο προπονητής της Νιούκαστλ, Κέβιν Κίγκαν, είχε κι αυτός την ευκαιρία να πάρει τον “Ζιζού” έναν χρόνο αργότερα.

«Τον πρότεινα στη Νιούκαστλ στις αρχές της σεζόν του 1996 έναντι 1,2 εκατομμυρίου. Τον είδαν και είπαν ότι δεν ήταν τόσο καλός για να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία. Τρεις μήνες αργότερα πήγε στη Γιουβέντους με το ίδιο ποσό και δύο χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή 48 εκατομμυρίων. Έτσι λοιπόν, πιστεύω πως οι άνθρωποι της Νιούκαστλ έκαναν λάθος».

1. Ντιέγκο Μαραντόνα
Από την Αρχεντίνος Τζούνιορς στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – 1978

Ναι, ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών βρέθηκε μια ανάσα από το Bramall Lane. Ο Μαραντόνα ήταν 17 χρονών όταν ο προπονητής της ομάδας, Χάρι Χάσλαμ, τον είδε σε δράση με τη φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Η συμφωνία ύψους 200.000 λιρών είχε κανονιστεί όμως την τελευταία στιγμή η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας αρνήθηκε θα δώσει τα χρήματα. Η Σέφιλντ κατέληξε σε έναν άλλον Αργεντινό, τον Άλεξ Σαμπέγια από τη Ρίβερ Πλέιτ, ο οποίος ήταν πιο φθηνός (160.000).

Η συνέχεια της ιστορίας γνωστή. Η Σέφιλντ παρέμεινε υποβιβασμένη και ο Μαραντόνα κατέκτησε τον κόσμο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr