Home SPORTS NEWS «Σεντονάτος» ΠΑΟΚ, σχεδιάζει την επόμενη ημέρα

«Σεντονάτος» ΠΑΟΚ, σχεδιάζει την επόμενη ημέρα


Τη συμμετοχή του στα προκριματικά του champions league πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 από τον ΠΑΣ και σε συνδυασμό με το  «Χ» στο Περιστέρι πήρε το “χρυσό” εισιτήριο.

Την “χρυσή” ευκαιρία να κουνήσει το σεντόνι στην Τούμπα θα έχει ο ΠΑΟΚ. Σ’ ένα δραματικό φινάλε στο μίνι πρωτάθλημα των play offs της Superleague, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να κατακτήσει τελικά την πρώτη θέση της βαθμολογίας των play offs.

Το άγχος των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν εμφανές από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να απειλήσουν την εστία του Φεγκρούς και να αποδείξουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα, η οποία έχει να χάσει τα περισσότερα. Αντίθετα, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε την μπάλα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31′.

Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Κωνσταντινίδης φάνηκε να σπρώχνει τον Βίλα και ο Μάνταλος έδειξε χωρίς δισταγμό το σημείο του πέναλτι. Ο Τόμας ντε Βινσέντι ήταν αυτό που ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Χακόμπο.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι αλλαγές του Γεωργιάδη με τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Καμαρά και τον Κίτσιου στη θέση του Κωνσταντινίδη βοήθησαν στην αλλαγή του σκηνικού. Ο “Δικέφαλος” πήρε τα ηνία του αγώνα και όσο περνούσαν τα λεπτά πίεζε όλο και περισσότερο την εστία του Φεγκρούς. Είκοσι λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90′ ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα.

Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ μόλις είχε ξεκινήσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο, η μπάλα έφτασε στον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί πολύ έπιασε το δυνατό σουτ με το αριστερό, νίκησε τον Φεγκρούς και ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για τον “Δικέφαλο”.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου και οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν καρτερικά το τελικό αποτέλεσμα και στο Περιστέρι για να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή της ομάδα στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της επόμενης περιόδου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League: Λιόν, Ζενίτ, Φενερμπαχτσέ, Αϊντχόφεν και Μέταλιστ.

Στις 19 Ιουλίου η κλήρωση, 30-31 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας και η ρεβάνς 6-7 Αυγούστου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80’ Ρουμπουλάκου), Μπέριος, Βίλα (86’ Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80’ Γιάκος), Ίλιτς, Τζημόπουλος

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Νάκος, Νικλητσιώτης,Οικονόμου

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46’ Κίτσιου), Λίνο, Κουμάλο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46’ Σαλπιγγίδης), Ολίσε (90+3’ Κατσικάς), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λόρενς

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-2 (31′ πεν. Ντε Βινσέντι – 70′ Κατσουράνης, 74′ Σιλντενφελντ)
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Η Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 13
2. Ατρόμητος 11
3. Αστέρας Τρίπολης 9
4. ΠΑΣ Γιάννινα 7

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr