Home SPORTS NEWS Χάος και στη Φορταλέζα (video&pics)

Χάος και στη Φορταλέζα (video&pics)


Τα επεισόδια δεν σταματούν στην Βραζιλία κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για το κόστος κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, ζητώντας χρήματα για σχολεία και νοσοκομεία… Αυτή τη φορά είχαμε συγκρούσεις πριν από τον αγώνα της Βραζιλίας με το Μεξικό στη Φορταλέζα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί διαδηλωτών αλλά και αστυνομικών. Μήνυμα από τον Ζεπ Μπλάτερ, με τον πρόεδρο της FIFA να τονίζει πως το ποδόσφαιρο ενώνει!

Συγκεκριμένα, περίπου 30.000 κόσμου είχαν μπλοκάρει το κεντρικό δρόμο έξω από το στάδιο, διαμαρτυρόμενοι, καθώς πολλοί στη χώρα της «σάμπας» την βγάζουν δύσκολα! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος!

Η κατάσταση ξέφυγε, όταν η αστυνομία διέκοψε την πορεία των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα πολλοί να πετάνε πέτρες προς τις δυνάμεις ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα των επεισοδίων η πρόσβαση στο γήπεδο σταμάτησε για περίπου μισή ώρα, και κόσμος μπήκε καθυστερημένα στο γήπεδο.
Ακόμα και μέσα στο γήπεδο κάποιοι διαδηλωτές, που είχαν εισιτήρια για τον αγώνα ξεδίπλωσαν πανό στις κερκίδες. «Ένας δάσκαλος αξίζει περισσότερα από τον Νεϊμάρ», «Θέλουμε σχολεία και νοσοκομεία και όχι γήπεδα», ανέφεραν κάποια συνθήματα!

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ πήρε θέση για τα αυτά τα γεγονότα και ζήτησε από τους διαδηλωτές να μην χρησιμοποιήσουν το ποδόσφαιρο για να ακουστούν τα αιτήματα τους. «Μπορώ να καταλάβω πως πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι, αλλά το ποδόσφαιρο είναι εδώ για να φέρνει τον κόσμο κοντά, να χτίζει γέφυρες να δίνει χαρά και να δίνει ελπίδα. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση της Βραζιλίας και των περιφερειακών αρχών. Το μόνο που μπορεί να κάνει η FIFA είναι να προσφέρει όμορφα γήπεδα για να παίζεται ποδόσφαιρο και έτσι να αποτελεί το άθλημα διασκέδαση για τον κόσμο. Είναι σίγουρος πως οι διαμαρτυρίες δεν θα έχουν επιπτώσεις στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών»!

Να αναφέρουμε πως οι Βραζιλιάνοι εδώ και μέρες έχουν βγει στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, καθώς αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος για το κόστος των αγώνων που μέσω φόρων καλούνται να καλύψουν!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr