Home SPORTS NEWS Έδειξε από την αρχή τα… δόντια της!

Έδειξε από την αρχή τα… δόντια της!


Η Εθνική ομάδα άρχισε με… περίπατο τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας επί της Σουηδίας (79-51).

Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα και το… μουδιασμένο ξεκίνημα, η «επίσημη αγαπημένη», ανέβασε την πίεση στην άμυνα της και με πλουραλισμό στην επίθεση κυριάρχησε πλήρως της αδύναμης, πάντως, Σουηδίας.

Η Εθνική ήταν σοβαρή, συγκεντρωμένη και έδειξε ότι στις περισσότερες θέσεις έχει πληρότητα. Το μόνο αρνητικό από την αποψινή πρεμιέρα είναι ότι μάλλον επιβεβαιώθηκε ότι τα σχήμα του Αντρέα Τρινκιέρι με μόνο ένα χειριστή της μπάλας και τους Μπράμο, Περπέρογλου στην θέση «δύο» δεν λειτουργούν. Και ο Ιταλός έχει πάρει μαζί του στην Σλοβενία μόνο τρεις γκαρντ.

Οι τρεις αλλαγές

Η «επίσημη αγαπημένη» άρχισε… μουδιασμένη το ματς χωρίς ενέργεια στην άμυνα και κίνηση στην επίθεση και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-2 στο 3′ με οκτώ σερί πόντους του Τέιλορ. Με την είσοδο των Ζήση, Καϊμακόγλουκαι Μπουρούση η εικόνα της Εθνικής βελτιώθηκε αισθητά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Ζήσης «απελευθέρωσε» τον Σπανούλη, βελτίωσε την ομάδα οργανωτικά στην επίθεση και πίεσε στην άμυνα, ο Καϊμακόγλου «έδεσε» την ελληνική άμυνα και έδωσε λύσεις στην επίθεση, ενώ με τον Μπουρούση η Εθνική βρήκε το σημείο αναφοράς στην ρακέτα και σκορ.

Έτσι με σερί 9-0 η «επίσημη αγαπημένη» μετέτρεψε το 11-6 του 6′ υπέρ της Σουηδίας σε 15-11 στο 9′ υπέρ της με τρίποντο του Περπέρογλου. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη στην δεύτερη περίοδο.Η Εθνική με σερί 10-0 στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 25-13 στο 12′. Με τρίποντο του Σπανούλη η «επίσημη αγαπημένη» ανέβασε την διαφορά στους 16 πόντους (34-18) στο 15′ με επιμέρους σκορ 19-5.

Η Εθνική έχασε τον ρυθμό της στην συνέχεια, έπαιξε ρόλο και η αψιμαχία Σπανούλη, Τέιλορ με τους δύο παίκτες να χρεώνονται από μια τεχνική ποινή και να φτάνουν τα τρία προσωπικά φάουλ, αλλά η άμυνα έμεινε σε καλό επίπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο μέρος να τελειώσει με την μέγιστη διαφορά για την Εθνική, τους 18 πόντους (39-21).

Σοβαρή στο δεύτερο 

Η Εθνική συνέχισε να παίζει καλή άμυνα, με αποτέλεσμα να κρατήσει την Σουηδία σε πολύ χαμηλό σκορ, και με πλουραλισμό στην επίθεση διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο στην τρίτη περίοδο. Με το πρώτο καλάθι του Μαυροκεφαλίδη στο ματς, η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (53-32) στο 26′ και το δεκάλεπτο τελείωσε με την μέγιστη διαφορά της Εθνικής στον αγώνα, τους 24 πόντους (59-35).

Η «επίσημη αγαπημένη» είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την νίκη από την Τρίτη περίοδο, παρόλα αυτά στην τέταρτη συνέχισε να είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη. Ούτε οι αλλαγές του Τρινκιέρι επηρέασαν τον ρυθμό της Εθνικής. Ο Ιταλός κόουτς έδωσε την ευκαιρία στον Βασίλη Καββαδά να κάνει ντεμπούτο σε Ευρωμπάσκετ και να πετύχει και τους τρεις πρώτους πόντους του.

Η διαφορά έφτασε τους 35 πόντους (79-44) με δύο βολές του Σλούκα, που μαζί με τους Σπανούλη, Μπουρούση και Ζήση ήταν οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας απόψε.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Ντιν): Χάκανσον 3 (1), Σκόλεμπραντ 5(1), Κλέρμπομ 2, Πίτα 7 (1), Α. Γκάντεφορς 3 (1), Τ. Μασάμπα, Γκραντ 2, Γιερέμπκο 8, Μ. Μασάμπα 2, Ρας, Τέιλορ 16 (3), Β. Γκάντεφορς 3.

ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκέρι.): Σλούκας 10 (1), Μπουρούσης 12, Ζήσης 6, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 9 (1), Φώτσης 7 (1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8, Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 2.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr