Home SPORTS NEWS Έρευνα της FIFA για το… Κατάρ (pics)

Έρευνα της FIFA για το… Κατάρ (pics)


Έρευνα για τις… συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ψηφοφορία με βάση της οποίας δόθηκε το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ θα κάνει η FIFA, σύμφωνα με δηλώσεις του Σεπ Μπλάτερ στο γερμανικό δίκτυο «zeit»! Αφήνοντας αιχμές για τους ευρωπαίους αξιωματούχους, κάνοντας λόγο και για πολιτικές επιρροές.

Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης στην συγκριμένη ασιατική χώρα έχει συγκεντρώσεις πολλές αντιδράσεις και πριν από λίγους μήνες το γνωστό περιοδικό «France Football» με θέμα 20 σελίδων είχε «μιλήσει» για μέγα σκάνδαλο, κυκλοφορώντας με τίτλο: «Qatargate»! Αναφέροντας πως το Κατάρ εξαγόρασε την διοργάνωση!

Τώρα, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του προέδρου της FIFA το όλο θέμα παίρνει νέες διαστάσεις, με πολλούς να έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο Κατάρ και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Σεπ Μπλάτερ, που στις 2 Δεκεμβρίου 2010 ανακοίνωσε στη Ζυρίχη πως το Κατάρ θα διοργανώσει του Μουντιάλ 2022, υπογράμμισε στο γερμανικό δίκτυο: «Κατά την λήψη της απόφασης σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 από τη FIFA υπήρξαν και πολιτικές επιρροές», ανέφερε ο Σεπ Μπλάτερ και συνέχισε: «Για παράδειγμα, πολλοί ηγέτες της Ευρώπης, ενθαρρύνονταν να ψηφίσουν το Κατάρ, καθώς σ’ αυτή την χώρα έχουν και δικά τους οικονομικά συμφέρον. Η FIFA έχει δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να ερευνήσει την διαφάνεια των σχετικών εκλογών»!

Να θυμίσουμε πως το το «France Football» τον περασμένο Ιανουάριο αποκάλυψε πως υπάρχει σκάνδαλο στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Φιλοξένησε έρευνα 20 σελίδων με στοιχεία που δείχνουν δεν ακολουθήθηκαν θεμιτά μέσα, εμπλέκοντας και τον Μισέλ Πλατινί…Το «France Football» είχε επιλέξει μάλιστα στο πρωτοσέλιδό του μια φωτογραφία της Ντόχα νύχτα με τίτλο «Qatargate»… Με τον πρόεδρο της UEFA να κάνει λόγο για φήμες, υπογραμμίζοντας πως όλα έγιναν με διαφάνεια…

Μέσα σε όλα αυτά να βάλουμε και το γεγονός πως έρχονται και εκλογές στη FIFA με τον Μισέλ Πλατινί να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε έκανε πρόταση να γίνει η διοργάνωση στο Κατάρ άνοιξη. Ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνα όπως είχε πει ο Σεπ Μπλάτερ, αλλάζοντας και το καλαντάρι εκείνη την χρονιά, αλλά αντιδρούν οι λίγκες στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων προτείνει μια λύση που, κατά τη γνώμη του, δεν θα οδηγούσε σε στρέβλωση το διεθνές καλαντάρι.
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να παίξεις Νοέμβριο ή Ιανουάριο σε σχέση με τον Απρίλιο, μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τον Απρίλιο η θερμοκρασία στο Κατάρ είναι αρκετά ήπια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην άσος στη «Sport Bild».

Εν τω μεταξύ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας απαιτεί από την FIFA να της επιστρέψει τα 43 εκ. δολάρια που δαπάνησε, προκειμένου να διεκδικήσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022! Τουρνουά που τελικά, όπως είπαμε, ανατέθηκε στο Κατάρ.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φρανκ Λόϊ, είπε ότι η ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ έγινε με την προϋπόθεση ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαγόταν τους θερινούς μήνες.
«Τώρα συζητάνε να γίνει χειμώνα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο αυστραλιανό πρωτάθλημα που γίνεται τους θερινούς μήνες και θα έχουμε τεράστιες οικονομικές απώλειες», υπογράμμισε ακόμα…
Η υποψηφιότητα της Αυστραλίας είχε λάβει μόλις μία ψήφο. Τότε ο Φρανκ Λόϊ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανάθεση της υποψηφιότητας στο Κατάρ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία δεν ήταν διαφανής.

Καταλαβαίνετε πως αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα επεισόδια στο συγκεκριμένο θέμα, και με τα αποτελέσματα της έρευνας από την FIFA!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr