Home SPORTS NEWS Νίκησε αλλά ανησυχεί για Σπανούλη!

Νίκησε αλλά ανησυχεί για Σπανούλη!


 

Η Εθνική με πολύ καλή εμφάνιση για 15′ νίκησε την Ρωσία (80-71) και έκανε το «δύο στα δύο» στοΕυρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Διάστρεμμα έπαθε ο Βασίλης Σπανούλης επτά λεπτά πριν την λήξη του ματς.

Η Εθνική ομάδα μετά το καλό ξεκίνημα (8-2) στο 4′, υστερούσε σε ταχύτητα απέναντι στα ευέλικτα σχήματα της Ρωσίας, έχανε ριμπάουντ και δεν ήλεγχε τον ρυθμό και τον αγώνα. Η συνέπεια ήταν η Ρωσία με επιμέρους σκορ 19-8 στο επόμενο εξάλεπτο και το τρίποντο του Κοστόβ στην εκπνοή να τελειώσει το δεκάλεπτο στο +5 (21-16).

Η Εθνική συνέχισε στις αρχές της δεύτερης περιόδου από το δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης με κακή άμυνα, με συνέπεια η Ρωσία με γκολ φάουλ του Κουλάγκιν και τρίποντο του Μόνια να ξεφύγει με επτά πόντους (27-20) στο 11′. Δύο τρίποντα του Σπανούλη κράτησαν… ζωντανή την Εθνική (29-26) και στην συνέχεια η «επίσημη αγαπημένη» γύρισε την άμυνα της σε ζώνη.

Η ζώνη βοήθησε την Εθνική να αλλάξει τον ρυθμό και με σερί 7-0 να προηγηθεί με 32-29 στο 14′. Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους η «επίσημη αγαπημένη» βελτιώθηκε αισθητά στην ομαδική και προσωπική άμυνα – βοήθησε σε αυτό στην πρώτη γραμμή άμυνας ο Σλούκας – και με σερί 7-0, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Φώτση 20” πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, τελείωσε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +7 (41-34).

Η Εθνική μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Με πιεστική άμυνα, που τις έδωσε στην ευκαιρία να πετύχει πόντους στον αιφνιδιασμό και τον Παπανικολάου πρωταγωνιστή ξέφυγε με διαφορά 19 πόντων (58-39) στο 25′ με επιμέρους σκορ 17-5.

Η Ρωσία απάντησε με σερί 6-0 και μείωσε στους 13 (58-45), όμως, γρήγορα ο Τρινκιέρι πήρε τάιμ άουτ, η Εθνική…,. αφυπνίστηκε και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να μειώσει περισσότερο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr