Home SPORTS NEWS Πρώτο θέμα στην UEFA και μεγαθήρια στους «16»

Πρώτο θέμα στην UEFA και μεγαθήρια στους «16»


Το σημαντικότερο γεγονός της χτεσινής βραδιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ για την ίδια την UEFA ήταν η πρόκριση του Ολυμπιακού, όπως και της Λεβερκούζεν, στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν όλη τη νύχτα η επιτυχία της ελληνικής ομάδας, με φωτογραφία του μεγάλου πρωταγωνιστή Χαβιέρ Σαβιόλα.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας (16/12, 13.00, Νιόν), γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλός του θα είναι εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Σίγουρα υποψήφιες οι Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης. Κατά πάσα πιθανότητα οι Τσέλσι και Μπαρτσελόνα. Και μάλλον η Αρσεναλ, αν και στον όμιλό της είναι ανοιχτά ακόμα τα πράγματα.

Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν για τέταρτη φορά σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έφτασαν τους 65.600 βαθμούς στη βαθμολογία των συλλόγων. Με τη νίκη-πρόκριση μπαίνουν στα ταμεία άλλα 4,5 εκ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Τότεναμ που παίρνει τρία πέναλτι σε ένα ματς της ΟΥΕΦΑ και η πρώτη που κερδίζει τρεις αποβολές από τον αντίπαλό της. Αλλά το προηγούμενο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός ήταν το 2009 με την Σεντ Ετιέν.

Πρώτος στα τρεξίματα κόντρα στην Άντερλεχτ ήταν ο Σάμαρης με 11,3 χιλ. με δεύτερο τον Φουστέρ με 11,1. Εξαιρετικές επιδόσεις είχε σ΄αυτόν τον τομέα και ο Σαβιόλα.

Στα αποδυτήρια το κέφι περίσσευε, άνοιξαν και σαμπάνιες. Μαζί και οι απόντες της τελευταίας αγωνιστικής Μανιάτης και Μήτρογλου. Ο Κάμπελ πανηγύριζε φορώντας τη φανέλα του Ρομπέρτο!

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πρόκριση του Ολυμπιακού εξέδωσε η UNICEF που ευχήθηκε ακόμα καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr