Home SPORTS NEWS Επέστρεψε στην κορυφή ο Ολυμπιακός – Πανόραμα Σούπερ Λιγκ

Επέστρεψε στην κορυφή ο Ολυμπιακός – Πανόραμα Σούπερ Λιγκ

olympiakos


Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ξάνθη με 3-1 και θρονιάστηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο Μήτρογλου και ένα ο Ντοσεβί στο πετυχημένο ντεμπούτο του Περέιρα

Αλλαγμένος προς το καλύτερο, αποφασισμένος για το κρίσιμο διπλό, αλλά και με αυξημένα επίπεδα επαγγελαμτισμού, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολο βράδυ στην Ξάνθη και θρονιάστηκε για πρώτη φορά μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι, με 4-3-3, εξάλειψαν τις αποστάσεις στις γραμμές, εξουδετέρωσαν τα ατού των γηπεδούχων και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση έγιναν η πρώτη ομάδα που πέρνά με νίκη από τα Πηγάδια στο ντεμπούτο του Περέιρα στον πάγκο.

A’ Ημίχρονο: Σε επίπεδο διάθεσης, αυταπάρνησης, πάθους και επαγγελματισμού ο Ολυμπιακός του Περέιρα, ήταν διαφορετικός. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Το αγαπημένο 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού μπήκε σε εφαρμογή από το πρώτο ματς, αλλά αυτό που ουσιαστικά άλλαξε ήταν τα στοιχεία που προαναφέραμε. Με Ντοσεβί και Αφελάι στα άκρα της επίθεσης, αλλά και με τις γραμμές κοντά οι ερυθρόλευκοι εξάλειψαν πλήρως τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο και παράλληλα ήταν άκρως αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Η Ξάνθη μετά από λάθος του Μανιάτη απείλησε στο 7′ με την κάθετη του Σολτάνι προς τον Λουσέρο, αλλά ο Κασάμι έδιωξε την τελευταία στιγμή. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία επικινδυνη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 19’΄μετά το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Ντομίνγκες και την άψογη κεφαλιά του αμαρκάριστου Μήτρογλου, ενώ είχε προηγηθεί μόνο ένα επικίνδυνο σουτ του Κασάμι.

Στο 30′ ο Αφελάι πήρε την μπάλα διένυσε κάποια μέτρα με την μπάλα στα πόδια και έκανε γύρισμα με υψηλό συντελεστή δυσκολία για να έρθει ο Ντοσεβί και να τελειώσει με άψογο πλασέ τη φάση. Απλά, επαγγελματικά και χωρίς μεγάλα ζόρια οι ερυθρόλευκοι έφταναν στο 2-0 στο πλέον κρίσιμο ματς που θα τους έφερνε για πρώτη φορά μονους πρώτους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στη συνέχεια με όπλο την καλή πίεση, ο Ολυμπιακός μαζεύτηκε και πλην των δύο γκολ η μεγάλη επιτυχία ήταν ότι εξουδετέρωσε πλήρως την επιθετική τετράδα της Ξάνθης. Ο Κασάμι έμενε από την αρχή συχνά-πυκνά πίσω παίζοντας τον ρόλο του αμυντικού χαφ, ενώ οι ακραίοι έκαναν καλή δουλειά ανασταλτικά.

Β’ ημίχρονο: Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ξάνθη είχε την καλή στιγμή με τον Βασιλακάκη να σουτάρει άουτ, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε. Από τη γυριστή κεφαλιά του Ντοσεβί, ο Μήτρογλου έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα να περάσει τη γραμμή.

Το 0-3 απλοποιούσε ακόμα περισσότερο τη ζωή των πρωτθλητών και τους έφερνε για πρώτη φορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ρομπέρτο στη συνέχεια καθάρισε την προβολή του Καπετάνου, αλλά στη μναδική φορά που η Ξάνθη βρήκε μπόσικη τη άμυνα του Ολυμπιακού σημείωσε το γκολ της μείωσης.

Ο Σολτάνι πέρασε για τον Μπέρτο στο δεξί άκρο και αυτός είδε την κίνηση του Λουσέρο, ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο από κοντά. Ωραίο γκολ, αλλά μάλλον ήταν πολύ αργά για τους γηπεδούχους που είχαν νικηθεί κατά κράτος από τους πρωταθλητές. Γενικά η καλή τους παρουσία στο πρώτο μέρος τους εξασφάλισε ένα συνολικά εύκολο πέρασμα από την πιο καυτή έδρα τους πρωταθλήματος. Έτσι έγιναν η πρώτη ομάδα που περνάει με νίκη από τα Πηγάδια.

Που κρίθηκε: Στο πάθος, στον επαγγελματισμό αλλά και στην αποτελεσματικότητα των πρωτθλητών στην επίθεση. Στις δύο σημαντικές φάσεις που έκαναν, κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ στα συν τους είναι ο τρόπος που αμύνθηκαν. Δεν άφησαν χώρους στην πολύ επικίνδυνη επίθεση της Ξάνθης να βρει ευκαιρίες.

Παίκτης από χρυσάφι: Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο Κώστας Μήτρογλου κρίνει αναμέτρηση με δικό του γκολ (και μάλιστα δύο). Ο φορ του Ολυμπιακού φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά τον καλό του εαυτό στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Η σφυρίχτρα: Διάθεση από τον Βοσκάκη να μοιράσει το καρπούζι στη μέση, χωρίς βεβαίως να λείπουν τα λάθη. Στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού φαίνεται να μην υπάρχει φάουλ στον Ντοσεβί, ενώ στο τρίτο οι γηπεδούχοι (για την ακρίβεια ο Καπετάνος που ήταν πιο κοντά) διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στην προσπάθεια του Μήτρογλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από τα δύο ριπλέι της Νόβα δεν φαίνεται αν υπάρχει ξεκάθαρη επαφή της μπάλας με το χέρι του Έλληνα φορ. Πάντως, ήταν ένα ματς που η διαιτησία περνάει (ευτυχώς) σε δεύτερο πλάνο, καθώς ήταν καθολική η ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

 

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (61′ Παπαστεριανός), Κλέιτον (72′ Ομπόντο), Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος (61′ Ρούντι), Καρυπίδης.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (68′ Ντουρμάζ), Ντοσεβί (79′ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (64′ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Γκολ: 82′ Λουσέρο / 19′ & 53′ Μήτρογλου, 30′ Ντοσεβί

Κάρτες: 18′ Μπαξεβανίδης, 21′ Μπέρτος, 55′ Βασιλακάκης, 89′ Παπαστεριανός, 89′ Σολτάνι / 21′ Μανιάτης, 87′ Μαζουακού, 88′ Σιόβας, 89′ Ντουρμάζ

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10 Ιανουαρίου

Βέροια-Καλλονή 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πλατανιάς-Πανιώνιος 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΦΗ-Κέρκυρα 3-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανθρακικός-Ατρόμητος 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 0-3 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 39
2. ΠΑΟΚ 37
3. Παναθηναϊκός 33
4. Αστέρας Τρίπολης 31
5. Παναιτωλικός 28
6. Βέροια 26
7. Ξάνθη 25
. ΠΑΣ Γιάννινα 25
. Ατρόμητος 25
10. Καλλονή 23
11. Κέρκυρα 21
. Πλατανιάς Χανίων 21
13. ΟΦΗ 20
14. Λεβαδειακός 18
15. Πανιώνιος 15
16. Πανθρακικός 14
17. Εργοτέλης 11
18. Νίκη Βόλου 7

Η επομενη αγωνιστική (18η)

14/01/15 15:00 Πανθρακικός – A.O.K. Κέρκυρα
14/01/15 15:00 Εργοτέλης – Πανιώνιος
14/01/15 17:15 Ξάνθη – Βέροια
14/01/15 17:15 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα
14/01/15 17:15 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός
14/01/15 17:15 Παναιτωλικός – ΟΦΗ
14/01/15 19:30 ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ
15/01/15 19:30 Πλατανιάς – Ατρόμητος
15/01/15 19:30 Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός