Home SPORTS NEWS Επισήμως τέλος ο Κλοπ από Ντόρτμουντ

Επισήμως τέλος ο Κλοπ από Ντόρτμουντ

klop


Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον Γιούνγκεν Κλοπ να φεύγει από την Ντόρτμουντ. Την είδηση είχε αποκαλύψει η Bild και είχε προκαλέσει σάλο από το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στην Γερμανία όσο και στην Αγγλία.

Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα αποχω΄ρησει από την ομάδα. Ο Γερμανός μετά απο 7 χρόνια στον σύλλογο θα αναζήτησει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Αρχικά τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου πήρε ο εκτελεστικός διευθνυτής της Ντόρτμουντ Γιοακίμ Βάτσκε ο οποίος είπε: «Συζητήσαμε τις προηγούμενες μέρες με τον Γιούργκεν και αποφασίστηκε ότι το φινάλε της σεζόν θα ολοκληρωθεί η συνεργασία μας. Γιούργκεν, έχεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη του συλλόγου. Θα μείνει για πάντα η φιλία που αναπτύξαμε».

Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο Κλοπ ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου οφείλετε ευγνωμοσύνη. Και εγώ και η ομάδα επενδύσαμε πολλά και πήραμε και οι δύο πολλά από όλα αυτά που κάναμε και ζήσαμε. Πάντοτε έλεγα ότι την ημέρα που θα θεωρήσω τον εαυτό μου ακατάλληλο για να βρίσκομαι στην ομάδα, θα βγω και θα το πω. Επέλεξα αυτή τη στιγμή ν’ ανακοινώσω το φινάλε, γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές αποχωρήσεις παικτών την τελευταία στιγμή και μπορεί να μην προλάβαινε η διοίκηση να καλύψει το κενό. Είναι η περίοδος που γίνεται ένας προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή.

Πιστεύω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση και ο σύλλογος αυτός αξίζει να τον κατευθύνει ένας προπονητής που θα είναι 100% ικανός να το κάνει και θα ταιριάζει στην ομάδα. Χρειάζεται μια αλλαγή η Ντόρτμουντ. Έχω ακόμα ένα όνειρο με τη Μπορούσια. Να τερματίσουμε όσο το δυνατόν σε καλύτερη θέση και να βρεθώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για φέτος, αφού έχουμε ακόμα ορισμένες εβδομάδες αγωνιστικής δράσης, Ο σύλλογος πρέπει να κοιτάξει και να επενδύσει για το μέλλον, δίχως απλά να γυρίζει για να κοιτάξει πίσω στο παρελθόν».

Ο Κλοπ απάντησε και στα δημοσιεύματα που έχουν δει από το πρωί το φως της δημοσιότητας τα οποία τον φέρουν να έχει συμφωνήσει με σύλλογο από την Αγγλία. «Δεν έχω έρθει σε επαφή με καμία άλλη ομάδα, όμως δεν σκοπεύω να μείνω και χωρίς δουλειά για πολύ καιρό».

Η συνέντευξη έγινε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και ο Κλοπ είπε, για να ελαφρύνει κάπως την ατμόσφαιρα: «Δεν είναι ότι φεύγω από τον σύλλογο… Εδώ θα είμαι γιατί έχω ήδη κλείσει τρία εισιτήρια διαρκείας»!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr