Home SPORTS NEWS Από την χρεοκοπία στα «σαλόνια» (videos&pics)

Από την χρεοκοπία στα «σαλόνια» (videos&pics)

carpi


Ακόμα… πανηγυρίζουν στην Κάρπι, λόγω της επιτυχίας της ομώνυμης ομάδας να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στα 105 χρόνια της ζωής της την άνοδο στο καμπιονάτο… Και να φανταστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε χρεοκοπήσει και το 2000 βρέθηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ τη σεζόν 2013-14 κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Serie B.

Η Κάρπι το βράδυ της Τρίτης ήρθε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της με την Μπάρι, ούσα στην 1η θέση και στο +12 από την 3η Μπαλόνια, της οποίας υπερτερεί στην ισοβαθμία και ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε (από τη Β’ Ιταλίας ανεβαίνουν απευθείας στη μεγάλη κατηγορία οι δυο πρώτοι).

Το τέλος του αγώνα ακολούθησε ένα «τρελό» πάρτι, πρώτα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια στα αποδυτήρια. Την επόμενη μέρα οι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν στην πόλη, όπου στήθηκε ειδική εξέδρα, ενώ οι παίκτες εμφανίστηκαν σε ανοιχτό πούλαμ!

«Δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω πόσο καλά είναι τα παιδιά μου. Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Επιτέλους είμαστε στη πρώτη κατηγορία. Αυτή η ομάδα είναι όπως εγώ, για αυτό το λόγο καταλαβαίνει απόλυτα ο ένας τον άλλο. Είμαστε όλοι μας πεινασμένοι για επιτυχίες και ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του καμπιονάτο», τόνισε ο τεχνικός των «μπιανκορόσι» Φαμπρίτσιο Καστόρι…

Να αναφέρουμε ότι η Κάρπι είναι μία πόλη στην επαρχία της Μόντενα με μόλις 70.000 κατοίκους. Δίπλα στη Μόντενα και ανάμεσα σε Πάρμα και Μπαλόνια… Είναι η 9η από την Εμίλια-Ρομάνια που θα συμμετάσχει στη μεγάλη κατηγορία μετά τις Μπολόνια, Μόντενα, Σπαλ, Τσεζένα, Πάρμα, Ρετζιάνα, Πιατσέντσα και Σασουόλο.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης αγωνίζεται σε γήπεδο χωρητικότητας 4.144 θέσεων («Stadio Sandro Cabassi»).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr