Home SPORTS NEWS Το παράδοξο με τους αρχηγούς της Ρεάλ Μαδρίτης

Το παράδοξο με τους αρχηγούς της Ρεάλ Μαδρίτης

RealCaptain


Τα τελευταία 60 χρόνια, ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας είχε 17 αρχηγούς. Μονάχα έξι από αυτούς τους 17 που φορούσαν το περιβραχιόνιο, το έβγαλαν από το μπράτσο τους όταν αποχώρησαν για να παίξουν σε άλλη ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι, άφηναν την αρχηγία σε κάποιον άλλον, όταν αποφάσιζαν να αποσυρθούν από την ενεργό δράση.

Το παράδοξο που δημιουργείται στη Ρεάλ μετά και την διαφανόμενη μεταγραφή του Ικέρ Κασίγιας στην Πόρτο, είναι πως οι τελευταίοι τρεις αρχηγοί της ομάδας έχουν αποχωρήσει για να παίξουν κάπου αλλού και όχι για να κρεμάσουν τα παπούτσια τους και να στηρίξουν πλέον τη «βασίλισσα» σαν οπαδοί… Και πραγματικά είναι πολύ περίεργο για τον κόσμο της Ρεάλ να το βλέπει αυτό τα τελευταία χρόνια.

Οι τρεις τελευταίοι αρχηγοί ήταν οι Φερνάντο Ιέρο, Ραούλ και ο «άγιος Ίκερ» και οι τρεις αποχωρούν επί προεδρίας Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος, έχει δει μονάχα τον Σάντσις ν’ αφήνει το περιβραχιόνιο λόγω απόσυρσης από την ενεργό δράση.

Οι άλλοι τρεις που υπηρέτησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και σαν αρχηγοί, αλλά έφυγαν από την ομάδα για να φορέσουν κι άλλη φανέλα, ήταν οι Μολόουνι (έφυγε για τη Λας Πάλμας το 1956), ο Πίρι (πήγε στην Πουέμπλα το 1980) και ο Αγκουστίν που μετακινήθηκε στην Τενερίφη το 1990.

Πηγή: Gazzetta.gr