Home SPORTS NEWS Αποθεώθηκαν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού

Αποθεώθηκαν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού

pao


Οι στιγμές που εξελίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (23/9) στο ΟΑΚΑ ήταν μοναδικές. Από κάθε άποψη. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν φροντίσει ώστε κάθε τι που γινόταν να είχε χαρακτήρα… ιεροτελεστίας. Κι έτσι έγινε.

Οι Στόγιαν Βράνκοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντίρογκα και Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκαν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την προσφορά τους στον σύλλογο. Δεν έγινε όμως μόνο αυτό. Οι “πράσινοι” ετοίμασαν παρουσιάσεις… από το ΝΒΑ. Με video να παίζουν πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ και τις φλόγες από ειδικά μηχανήματα να κάνουν τη νύχτα μέρα, όλα ήταν μοναδικά.

Όπως για παράδειγμα, η στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέρασε στο παρκέ. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” ξεκίνησε την τελευταία του σεζόν με τον Παναθηναϊκό, με τους φίλους της ομάδας να τον αποθεώνουν για μία ακόμη φορά.

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα δεν έμεινε πολλά χρόνια στους “πράσινους”, αλλά το δέσιμό του με τον κόσμο είναι μεγάλο. Απόδειξη -ξανά- η υποδοχή που του επιφύλαξαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Ο “Ντέκι” θυμήθηκε πως είναι να σε αποθεώνει ένα ολόκληρο γήπεδο. Αυτό του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι βρήκε αφορμή να μιλήσει λίγο στα ελληνικά.

Από κοντά κι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο αγαπημένος “Στόικο” των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αυτός που θα θυμούνται για πάντα, χάρη στην τάπα που έκανε στον Μοντέρο στον τελικό του 1996. Η φάση που έμελλε να χαρίσει στους “πράσινους” τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο. Για να ακολουθήσουν άλλοι πέντε στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Από τους οποίους πέντε, οι τρεις αναφέρουν και το όνομα του Αντώνη Φώτση. Στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και το Βερολίνο, ο “Μπάτμαν” ήταν παρών. Από πιτσιρίκι (βλ. Θεσσαλονίκη) μέχρι… φτασμένος παίκτης (βλ. Βερολίνο). Η διαδρομή που έκανε περιελάμβανε αρκετές ενδιάμεσες στάσεις, αλλά ο τερματισμός (κι η αφετηρία) ήταν πάντα ο ίδιος: ο Παναθηναϊκός.

Τελευταίος, αλλά σε καμία περίπτωση έσχατος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο εμβληματικός αρχηγός του “τριφυλλιού”, που πριν μια πενταετία είδε τη φανέλα του (με το Νο4) να αποσύρεται και να βρίσκεται πλέον στην κορυφή του ΟΑΚΑ. Περαιτέρω συστάσεις δεν χρειάζονται. Ας μιλήσουν οι εικόνες…

Κι αφού έγιναν οι βραβεύσεις, τα μέλη της καλύτερης πεντάδας του “τριφυλλιού” πήγαν μπροστά από τη Θύρα 13, όπου είναι οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας, για να τους ευχαριστήσουν, αλλά και τους συγχαρούν επίσης για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν -για μία ακόμη φορά.

Οι δηλώσεις των κορυφαίων του Παναθηναϊκού

Ήταν η βραδιά τους και την ευχαριστήθηκαν όσο τίποτα άλλο. Ο λόγος για τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Αντώνη Φώτση, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Στόγιαν Βράνκοβιτς οι οποίοι βραβεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από τον Παναθηναϊκό ως οι καλύτεροι των τελευταίων 25 ετών.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ γέμισε ασφυκτικά από τους φίλους του τριφυλλιού που ήθελαν να δουν από κοντά τους αστέρες των πράσινων και να τους χειροκροτήσουν, κάποιους εξ αυτών ίσως και για τελευταία φορά καθώς δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσουν να βρεθούν ξανά στην Ελλάδα.

Ένας ένας οι παίκτες που τιμήθηκαν κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο υπό τις ιαχές του ονόματος τους και συνθημάτων τα οποία τραγουδούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Όλοι τους είπαν και μια κουβέντα προς τους φίλους του τριφυλλιού ενώ άπαντες ευχαρίστησαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Διαμαντίδης: “Είναι τιμή που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα”

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατά την βράβευση του είπε: “Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, αυτή η ομάδα είναι εδώ. Όλοι ξέρετε ότι πρέπει να είστε κοντά και στα δύσκολα στα εύκολα”.

Μποντιρόγκα: “Είστε πάντα στην καρδιά μου”

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα από την πλευρά του με εμφανής τη συγκίνηση στο πρόσωπο του αφού καλησπέρισε άπαντες στα Ελληνικά είπε: “Για εμένα ήταν τεράστια τιμή να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να παίξω για εσάς” και στη συνέχεια πάλι στα ελληνικά είπε: “Σε ευχαριστώ μεγάλε πρόεδρε εσένα και την οικογένεια σου που με έφερες στον Παναθηναϊκό. Είστε πάντα στην καρδιά μου και σας αγαπάω πολύ”.

Φώτσης: “Όλοι είμαστε εδώ για εσάς, όπως είστε εσείς για εμάς”

Ο έτερος άσος των πράσινων ο οποίος αγωνίζεται και φέτος στο τριφύλλι είναι ο Αντώνης Φώτσης ο οποίος στάθηκε στην παρουσία του κόσμου λέγοντας: “Εμείς αυτά τα ζούμε κάθε μέρα. Σε κάθε αγώνα είναι σαν γιορτή. Δεν είναι κάτι διαφορετικό σήμερα. Όλοι μας ξέρετε πόσο αγαπάμε αυτήν την ομάδα, ανεξαρτήτως βραβεύσεων. Όλοι είμαστε εδώ για εσάς, όπως είστε εσείς για εμάς”.

Βράνκοβιτς: “Περήφανος που είμαι εδώ”

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς φάνηκε να είναι πιο συγκινημένος από όλους και για αυτό τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα του αλλά μπόρεσε να πει: “Είναι συγκινητικό και είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Σας αγαπώ. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ απόψε. Ευχαριστώ εσάς που είστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στο κόσμο. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό», υποστήριξε αρχικά ο Δαλματός.

Και στο τέλος ευχαρίστησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο με μήνυμά του στα ελληνικά: «Κύριε Παύλο, κύριε Πρόεδρέ μου… Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Αλβέρτης: “Στις χαρές και στις λύπες μαζί, μην το ξεχνάτε”

Τέλος ο πρώην αρχηγός των πράσινων Φραγκίσκος Αλβέρτης είπε με την σειρά του: “Σας ευχαριστώ ακόμα μία φορά από τα βάθη της καρδιάς μου. Είναι μεγαλείο, τύχη και μεγάλη τιμή για όλους εμάς να ανήκουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να γιορτάζουμε βραδιές όπως η σημερινή, με τη βοήθεια της διοίκησης. Του κ. Παύλου, του κ. Θανάση και τώρα του κ. Δημήτρη. Ένα θέλω να σας πω κλείνοντας στις χαρές και στις λύπες μαζί, μην το ξεχνάτε”.

Πηγή: Sport24.gr