Home SPORTS NEWS Η περιπέτεια της εθνικής Γερμανίας και η πειθαρχία

Η περιπέτεια της εθνικής Γερμανίας και η πειθαρχία

germnayair


Ήταν οι έμμεσοι πρωταγωνιστές του δράματος στο Παρίσι. Παρ’ ολίγον όμως να ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές. Εάν ο ένας από τους δύο καμικάζι κατάφερνε να μπει ζωσμένος τα εκρηκτικά στο «Σταντ ντε Φρανς» είναι φανερό ότι σήμερα θα είχαμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Το τρομοκρατική χτύπημα τηςISIS θα είχε απείρως περισσότερους νεκρούς.

Η αποστολή της εθνικής Γερμανίας, κάπου 70 άτομα, έζησε με τον δικό της τρόπο το βράδυ της 13-11. Το έζησε μέσα στα αποδυτήρια του «Σταντ ντε Φρανς» όπου και διανυκτέρευσε!

Οι Γάλλοι μετά το ματς πρότειναν να διασκορπιστούν τα μέλη της ομάδας και οι συνοδοί σε μικρά πουλμανάκια και να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή. Ο διευθυντής της ομάδας ‘Ολιβερ Μπίερχοφ δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη πρόταση. Προτιμούσε να μείνουν όλοι μαζί για λόγους ασφαλείας.

Ευτυχώς που το «Σταντ ντε Φρανς» είναι ένα σύγχρονο γήπεδο με όλες τις ανέσεις. Όχι φυσικά για διανυκτέρευση, αλλά φυσικά για παραμονή. Από τις τηλεοράσεις στα αποδυτήρια μάθαιναν οι Γερμανοί τις εξελίξεις, ενώ τα κινητά είχαν πάρει φωτιά.

Για την τύχη των ακριβοπληρωμένων αστεριών δεν ανησυχούσαν μόνο οι δικοί τους άνθρωποι, αλλά και οι μάνατζερ, οι χορηγοί, όσοι γενικά έχουν επενδύσει σε αυτούς. Είναι κι αυτή η άλλη όψη του νομίσματος.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Επηρεαστήκαμε όλοι σε μεγάλο βαθμό από τα όσα έγιναν» είπε ο Μπίερχοφ στο «Κίκερ», ενώ ο προσωρινός πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας Ρέινχαρτ Ράουμπαλ τόνισε ότι «είμαι περήφανος που η ομάδα έδειξε τέτοια πειθαρχία και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα».

Όμως το βράδυ της Παρασκευής δεν ξενύχτησαν μόνο τα μέλη της Γερμανικής αποστολής. Στην ίδια τη Γερμανία πολλοί έψαχνα τρόπους για να επιστρέψει γρήγορα και με ασφάλεια η ομάδα στην πατρίδα. Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ που έψαχνε ένα μεγάλο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο για να επιστρέψει η ομάδα.

Τη λύση την έδωσε η Lufthansa που είχε αεροπλάνο στο «Σαρλ ντε Γκωλ». Μάλιστα για λόγους ασφαλείας το πρωί του Σαββάτου το αεροπλάνο μετακινήθηκε όσο γινόταν πιο κοντά στην αίθουσα αναχωρήσεων όπου πάνοπλοι Γάλλοι στρατιώτες και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών φρουρούσαν τα μέλη της αποστολής.

Τέλος καλό όλα καλά και μόλις το αεροπλάνο σηκώθηκε από το έδαφος οι περισσότεροι αφέθηκαν να κοιμηθούν ταλαιπωρημένοι από τα όσα πέρασαν. Οι περισσότεροι αναλογιζόντουσαν με τρόμο ότι οι νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν πλέον σε όλο τον κόσμο θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα ταξίδια ομάδων όπως η εθνική Γερμανίας.

Πηγή: Pamesports.gr