Home SPORTS NEWS Η μέρα που ο Γκουαρντιόλα συστήθηκε στο κοινό της Μπαρτσελόνα

Η μέρα που ο Γκουαρντιόλα συστήθηκε στο κοινό της Μπαρτσελόνα

guarguar


Στις 16 Δεκέμβρη του 1990, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιρνε το «βάπτισμα του πυρός» για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα της Μπαρτσελόνα!

Ο νυν προπονητής της Μπάγερν Μονάχου και πρωτεργάτης μαγικών στιγμών για τους Καταλανούς στο πρόσφατο παρελθόν, είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια.

Ο Γιόχαν Κρόιφ, προπονητής της ομάδας τότε, αποφάσισε να δώσει στον Γκουαρντιόλα τη θέση του τραυματία εκείνες τις ημέρες, Γκιγιέρμο Αμόρ και ο 19χρονος, τότε, ποδοσφαιριστής έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά σε 75.000 κόσμο, σε ματς απέναντι στην Κάδιθ στο «Καμπ Νου».

Στην πρώτη του εμφάνιση, έδειξε αρκετά ωριμος και με ψύχραιμη σκέψη για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του, με τη Μπαρτσελόνα να φτάνει στη νίκη με σκορ 2-0 χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Μπεγκιριστάιν και Μπακέρο. Εκείνο το «τρίποντο», απέσπασε την ομάδα στο +6 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο φινάλε της σεζόν 1990-1991, οι Καταλανοί πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου από τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα εκείνης της περιόδου, με την ομάδα να αποκαλείται «Dream Team».

Πηγή: Gazzetta.gr