Home SPORTS NEWS Νίκες Τσέλσι και Λέστερ, ήττα η Γιουνάιτεντ

Νίκες Τσέλσι και Λέστερ, ήττα η Γιουνάιτεντ

chelsea1


Με το νέο της τεχνικό, Γκους Χίντινκ, να βρίσκεται στην εξέδρα μαζί με τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ρομάν Αμπραμόβιτς, η Τσέλσι νίκησε με 3-1 την Σάντερλαντ στο πρώτο της ματς μετά την απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ ο Ιβάνοβιτς, ο Πέδρο διπλασίασε τα τέρματα των “μπλε” στο 13′ και το τρίτο γκολ το πέτυχε ο Οσκάρ με πέναλτι στο 50′. Ο Μπορίνι μείωσε στο 53′, ενώ το κοινό στο “Στάμφορντ Μπριτζ” αποθέωσε τον Ζοζέ Μουρίνιο που απολύθηκε στην Πέμπτη.

Χριστούγεννα στην κορυφή η Λέστερ Νέα μεγάλη νίκη για την Λέστερ, καθώς επικράτησε με 3-2 την Έβερτον στο “Ίγουντ Παρκ”, έτσι θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ σκόραρε δύο φορές με πέναλτι και ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Λουκακού, έτσι αμφότεροι έχουν πια 13 τέρματα. Το 1-3 έκανε ο Οκαζάκι στο 69′ και μείωσε στο 89′ ο Κέβιν Μιραλάς, έπειτα από εξαιρετικό “τακουνάκι” του Μπάρκλεϊ.

Η Λέστερ μάλιστα πέρσι τα Χριστούγεννα ήταν ουραγός και φέτος είναι πρωτοπόρος. Αυτό φυσικά συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League.

Νέο “σοκ” για ManUtd

Η Νόριτς νίκησε με 2-1 την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ και αυτή ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 69 χρόνια σε δεύτερο σερί ματς από νεοφώτιστους. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε χάσει στο Μπόρνμουθ με το ίδιο σκορ, ενώ η ομάδα του Λουί φαν Χάαλ μένει νωρίς νίκη για 4η σερί αγωνιστική. Κάμερον Τζερόμ και Αλεξάντερ Τέτε (λανθασμένα γνωστός ως Τετέι) πέτυχαν τα γκολ για τα “καναρίνια” και μείωσε ο Αντονί Μαρσιάλ, ενώ αυτό ήταν το 500ό ματς του Ρούνεϊ που βραβεύτηκε από τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Στην 4η θέση η Τότεναμ Με τέρματα των Χάρι Κέιν και Ντέλε Άλι η Τότεναμ νίκησε με 2-0 στο Σαουθάμπτον και ανέβηκε στην 4η θέση, πιάνοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και η Κρίσταλ Πάλας που επικράτησε με 2-1 της Στόουκ στο “Μπριτάνια”. Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Μπόρνμουθ στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, έτσι στα 6 απογευματινά ματς στα 5 νίκησαν οι φιλοξενούμενοι (μόνο η Τσέλσι νίκησε από τους γηπεδούχους).

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Τσέλσι – Σάντερλαντ 3-1 (5′ Ιβάνοβιτς, 13′ Πέδρο, 50′ πέν. Οσκάρ / 53′ Μπορίνι)

Έβερτον – Λέστερ 2-3 (32′ Λουκακού, 89′ Μιραλάς / 27′ πέν. και 65′ πέν. Μαχρέζ, 69′ Οκαζάκι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 1-2 (66′ Μαρσιάλ / 38′ Τζερόμ, 54′ Τέτε)

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 0-2 (40′ Κέιν, 43′ Άλι)

Στόουκ – Κρίσταλ Πάλας 1-2 (76′ πέν. Μπόγιαν / 45′ πέν. Γουίκαμ, 88′ Λι Τσουνγκ-Γιονγκ)

Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ 1-2 (79′ ΜακΌλεϊ / 52′ Σμιθ, 87′ πέν. Ντάνιελς)

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 1-1

Κυριακή

Γουότφορντ – Λίβερπουλ (15:30)

Σουόνσι – Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

πηγη: sport24.gr