Home SPORTS NEWS Αλλάζει το όνομά της η Πρέμιερ Λιγκ

Αλλάζει το όνομά της η Πρέμιερ Λιγκ

bpl


Από τη σεζόν 2016-17 το πρωτάθλημα Αγγλίας θα λέγεται απλά “Premier League” όπως συμφώνησαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων σε συνάντηση που είχαν καθώς θα σταματήσουν τη συνεργασία με τη Barclays.

Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα “Dailymail.co.uk” οι διοικήσεις των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ προέβησαν σε αυτή την απόφαση καθώς θέλουν να πλησιάσουν περισσότερο τον τρόπο που λειτουργούν οι αμερικάνικες αθλητικές ομοσπονδίες όπως το NBA, το NFL και το MLB.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εκτός από το όνομα θα αλλάξει και το σήμα καθώς δεν θα υπάρχει πλέον το λιοντάρι και το όνομα της Barclays αλλά θα υιοθετηθεί το σήμα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τα τρία λιοντάρια.

Στον οικονομικό τομέα, το αγγλικό πρωτάθλημα θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια στον κόσμο καθώς μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες κερδίζουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια ενώ με την διακοπή της συνεργασίας με τη Barclays θα χάσουν μόνο 53 εκατομμύρια ευρώ.

Η Πρέμιερ Λιγκ όμως δεν σχεδιάζει να μείνει χωρίς χορηγό καθώς έχει ήδη σχεδιάσει συμφωνίες με μικρότερες εταιρίες ενώ από την πρώτη μέρα δημιουργίας της δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς χορηγό.

Συγκεκριμένα αναφέρει η Πρέμιερ Λιγκ στο ποστάρισμά της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: “Οι ομάδες του πρωταθλήματος συμφώνησαν να συνεχίσουν χωρίς χορηγό. Από τη σεζόν 2016/17 το πρωτάθλημα θα ονομάζεται απλώς Πρέμιερ Λιγκ”.

Πηγή: Sport24.gr